Det var 7. august i fjor at mannen (59) fra en kommune i Sør-Trøndelag befølte en elleve år gammel jente i Pirbadet i Trondheim. Mannen forsvant deretter fra stedet. Politiet la ned mye ressurser i å finne mannen. Det ga til slutt resultater. Mannen ble pågrepet i hjemkommunen i Sør-Trøndelag noen uker senere. Det viste seg at mannen tidligere var dømt for et lignende forhold.

- Han fikk på 90-tallet en betinget dom for utuktig omgang mot mindreårig. Også det skjedde i Trondheim, sa politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim i forbindelse med pågripelsen.

- Overtrådte grenser

5. april måtte han møte i retten igjen. I Fosen tingrett la 59-åringen kortene på bordet og erkjente straffskyld for seksuell handling med barn under 16 år. I tilståelsessaken fortalte han at han hadde befølt jenta flere ganger i Pirbadet, og at han «klart overtrådte grenser». Han så at hun var veldig ung, men mente at hun var 13-15 år gammel. I forklaringen sin opplyste den siktede at han også hadde spurt om å få kysse jenta, og at han hadde tilbudt henne penger for dette. Dette sa jenta nei til, fortalte han.

Fosen tingrett kaller det «urovekkende» at mannen ikke avsto fra handlingene i Pirbadet til tross for at jenta uttrykte mishag og til tross for at det var andre til stede i badet.

Overgrepsvideoer

Elleveåringen var alene i pirbadet for første gang da dette skjedde. Også en venninne var med. I etterkant av episoden intervjuet Adresseavisen mødrene til jentene. De reagerte på at de ansatte ved Pirbadet ikke hadde ringt politiet etter befølingen.

Da politiet pågrep den siktede 59-åringen, beslagla de også datautstyret hans. Ved gjennomgangen av utstyret fant de to overgrepsvideoer med barn som mannen nå også dømmes for å ha lastet ned. I tillegg dømmer Fosen tingrett mannen for å ha krenket en annens fred, etter at han har drevet og sett inn i stuen til en nabo med kikkert, ifølge siktelsen.

Til behandling

Påtalemyndighetens straffeforslag var fengsel i seks måneder, hvorav 90 dager betinget med en prøvetid på to år. Dette var retten enig i. At 59-åringen har erkjent de faktiske forhold er prosessbesparende, og gir strafferabatt slik at straffen «som ellers ville vært ubetinget, kan gjøres delvis betinget», heter det i dommen.

Under tilståelsessaken fortalte 59-åringen at han nå går til behandling på grunn av sin «problematiske seksualitet, særlig tiltrekning mot yngre kvinner», går det frem av dommen.