Forrige onsdag rømte halsbåndparakitten Jack fra Lund Østre på Heimdal i Trondheim. Han slo seg ned i hager på Byåsen før turen gikk videre.

- På tirsdag og onsdag denne uka ble han observert på Øya, men i dag ble han oppdaget da han satt høyt oppi et tre på Lade, sier fugleeier Nina Irene Salhus.

Forrige helg klarte fuglefotograf Edvard Bergene å knipse et blinkskudd av Jack da han forsynte seg av epler i et tre på Stavne.

- Sprut vann på ham

Hun forteller at hun stadig vekk får telefoner og sms fra folk som har sett den fargerike parakitten. Familien har forsøkt å sette ut buret i håp om at Jack skal komme til noe kjent.

- Jeg håper også at han kommer nærmere bakken. Da kan man prøve å sprute litt vann på ham, for da klarer han ikke å fly, sier hun.

Å kaste et håndkle over ham kan også være en mulighet dersom noen skulle få rømlingen på besøk.

Engelsksetteren Bowie har vært savnet siden desember, men eieren Jan Petter Thuve får fortsatt meldinger fra folk som mener de har observert Bowie i nærheten av Bymarka

Halsbåndparakitten på Stavne liker seg i epletreet hos en av ekteparet Bergenes naboer. Foto: Edvard Bergene

Forflyttet seg til Lade

Salhus dro til Fagerheim på Lade da det ble kjent at Jack befant seg i dette området.

- Jeg hørte ham, men så ikke noe til ham. Han satt godt gjemt oppi tretoppen, sier hun.

De som hadde tilkalt Salhus hadde knipset noen bilder av parakitten, og Salhus kunne bekrefte at det var den unge nysgjerrige fuglen som hadde dukket opp.

Hit the road, Jack. Halsbåndparakitten tok det bokstavelig og fløy ut verandadøra på Heimdal. Nå er den sist sett på Lade. Foto: Edvard Bergene

- Bekymret for uvær

- Det virker som han har det bra. Vi ble bekymret da det ble dårlig vær på fredag. Han snakker tilbake til meg, men han vil ikke komme ned når jeg lokker på ham, sier hun.

Salhus har likevel fremdeles troen på at Jack vil komme helskinnet tilbake.

- Jeg gir ikke opp så lenge jeg vet at han er i god form, sier hun.

Ta kontakt med Nina Irene Salhus på mobilnummer 990 42 227 dersom du ser Jack.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter