- Etter en totalgjennomgang av saken til Alva Knutsen har jeg besluttet å innvilge utsatt skolestart. Kommunen har dermed snudd, sier hun til adressa.no.

Tirsdag fortalte Adresseavisen om fem år gamle Alva Knudsen som nektes utsatt skolestart. Alva er født sent på året, har Downs syndrom, motoriske ferdigheter og språkforståelse som en treåring. Foreldrene hennes har ønsket å utsette skolestarten, men uten å få gehør hos Trondheim kommune.

Rom for skjønn

Saken om Alva skapte reaksjoner, og nå har kommunaldirektøren gått inn i saken.

– Den opprinnelige beslutningen er tatt på bakgrunn av lovverk og de retningslinjer som Trondheim kommune bruker. Men det er rom for å bruke skjønn, og etter en samlet vurdering og i forståelse med rektor og PP-tjenesten har jeg besluttet å omgjøre vedtaket , sier Røstad.

Ifølge kommunaldirektøren er det ikke ofte at kommunen snur.

- Det er meget sjelden at det gjøres endringer av vedtak ikommunen, sier hun.

Foreldrene jubler

Alvas foreldre, Anne Knutsen og Geir Martin Jensen, ble varslet om endringen i vedtaket onsdag ettermiddag. Begge var glade for budskapet.

- Vi jublet etter at vi fikk høre at kommunen har snudd. Det eremosjonelt for oss, og det har vel egentlig ikke gått helt opp for oss.Umiddelbart håper vi at det blir lettere for dem som kommer bak oss, sier foreldrene til adressa.no.

De tror at endringen av vedtaket også kan virke positivt inn pålignende saker i tiden framover.

- Hvis saken samtidig kan hjelpe andre foreldre, da er detvirkelig bra. Vi er så takknemlige for at saken vakte oppmerksomhet, og at Alvafår starte på skolen et år senere, sier Alvas mamma Anne.