- Jeg ble rett og slett rørt, og fniste høyt, sier Ingeborg Dugstad Sanders fra Trondheim etter at hun ble møtt med en litt spesiell lapp på flysetet hun skulle bruke til hjembyen søndag kveld - en lapp som hadde en heseblesende forhistorie. Den kommer vi tilbake til.

 I går skrev adressa.no om Facebook-gruppa «For Oss Som Hater Gate 19». Gruppa som ble opprettet som en spøk har nå fått over 2000 medlemmer.

Fra hat til glede

Hatet mot Gate 19 handler nemlig om den frustrerende opplevelsen mange trøndere og andre reisende som skal rekke fly fra den utgangen på Oslo Lufthavn - har når de må gå helt dit. For å komme til Gate 19 må de nemlig gå dobbelt så langt som til de andre utgangene ved flyplassen. Bare fra inngangen til gaten til selve innsjekkingen tar det minimum åtte minutter.

Men for den profesjonelle danseren fra Trondheim ble søndagens møte med «Hate 19» som mange kaller den, en stor oppmuntring.

SE GRAFIKK: Slik er den forhatte turen til gate 19

Tvilen meldte seg

Det hele startet søndag kveld ved 20.00-tiden etter at Ingeborg hadde vært litt vel laidback etter dansemessen hun hadde vært på.

- Jeg trodde jeg hadde ok med tid, men på vei nedover til flytoget på Oslo S begynte tvilen å melde seg. Da jeg fikk se skjermen med flytidene og oppdaget avgang fra gate 19, ble jeg enda mer usikker, sier hun.

Søkte råd

Dermed var gode råd dyre, og hun søkte råd på Facebook-siden hun har vært medlem av en stund, men aldri brukt aktivt.

Fra Oslo S klokka 20.41 la hun ut følgende melding på siden:

«Føkk. Flytoget er fremme 21.02. Avgang 21.45 fra 19D. Kjære rutinerte hate-19ere, går dette bra?»

foto

Svarene varierte fra «dårlig tid» via «Du bør rekke det» til «Stjel en av de golfbilene (evt. en sparkesykkel)»

Ingeborg gjorde seg klar for tidenes spurt. Hennes erfaring med gate 19 er kun den enslige gangen hun hadde tre timer på seg. Det gikk greit. Ellers baserer erfaringene seg fra Facebook-gruppen. Og som kjent er det ikke mye glede over gate 19 der inne.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram her

Av med jakka - klar for løping

Dermed forberedte hun seg som best hun kunne.

- Jeg tok av meg den tjukke jakka, og la den i sekken. Jeg sto klar i døråpningen med én sekk på ryggen, og én på magen, forteller hun.

Så startet kappløpet mot klokka. Medlemmene på gruppa ventet i spenning på neste oppdatering.

Ville hun klare det?

Klokka 21.26 la hun ut følgende melding: «Fremme nøyaktig 21.15! 20 % løp og 80 % rask gange»

foto

Samtidig la hun også ut et bilde av et juletre med følgende melding:

«Rakk til og med å fotografere julepynten på veien! Trivsel og glæde på hate 19»

foto

Under 15 minutter

Jubelen sto i Facebook-veggen, og folk var tydelig imponert.

- Jeg brukte under et kvarter fra flytoget til jeg var fremme. Det var ingen kø i sikkerhetskontrollen, og turen gikk over all forventning.

Men det var ikke over.

Overraskende

Klokka 23.36 ploppet denne meldingen med dette bildet opp på siden:

«DETTE folkens! Trodde jeg hadde satt meg på noe skrot fra forrige passasjer, og så var det det her som lå i setet mitt... Fineste SAS crewet <3»

foto

En håndskrevet lapp hvor det sto:

«Kjære Ingeborg.

Denne er til deg.

Du rakk det!

Hilsen crewet ombord»

- Det var veldig overraskende, og jeg ble nokså rørt. De ansatte sto i kabinen, og smålo da jeg kikket meg rundt etter dem, sier hun om møtet med lappen og to sjokoladekuler.

 - Hva sa de ansatte når du fikk snakket med dem?

- Under matpausen, før avgang, hadde de hadde fulgt med på «For Oss Som Hater Gate 19»-siden. De så min smått bekymrede oppdatering, og tenkte de skulle gi meg en liten oppmerksomhet. Det var tydelig at de hadde stort forståelse for hele gate-problemet. Men jeg var langt fra den siste, og det var mange varme kropper og svette panner som kom på rekke og rad, sier hun.

Kjærlighet til gate 19

Ifølge Vibeke Hay Wold, som opprettet gruppen, er det egentlig ikke lov å dele positive opplevelser fra gate 19-turen. Men Ingeborgs historie har skapt masse glede på siden, og flere reagerer nærmest med kjærlighetserklæringer under Ingeborgs oppdatering.

 - Etter det her så tar du gjerne gate 19 neste gang også?

- For meg var møte med gate 19 en opplevelse. Litt spenning må man jo ha i hverdagen. Men om jeg vil ta samme turen igjen? Tja, sier Dugstad Sanders.

SAS smiler

Pressetalsmann i SAS, Tormod Sandstø har sett Facebook-saken.

- Vi syntes det var et morsomt og hyggelig påfunn av vårt crew. Det syntes jo tydeligvis passasjeren også, sier han.