- Vi var kjempeheldige. Det gikk bra, ikke minst takket være rask reaksjon fra den kvinnelige sykepleieren som satt rett ved siden av oss og som umiddelbart satte igang hjertekompresjon. Jeg skulle gjerne ha fått kontakt med henne for å takke henne skikkelig! sier Bogen.

Det var i et portrettintervju med Ukeadressa lørdag at Bogen fortalte om hendelsen som satte en støkk i hele familien.

Falt sammen foran familien

Det er et par timer før Bruce Springsteen skal på scenen i Granåsen, at det dramatiske skjer. Tre generasjoner Bogen sitter klar på sentertribunen, klar for «The Boss» da mor Brit faller sammen foran øynene på barn og barnebarn. Arrangøren etterlyser helsepersonell over høyttaleren. Dermed får moren hjelp i de første viktige minuttene. Og den dramatiske hendelsen ender bra. I åtte minutter er moren død, så er hun tilbake. Ikke minst takket være rask reaksjon fra publikum og kompetent helsepersonell som var raskt på stedet.

- Det var mange folk som var viktig for livredningen, noen har jeg fått tak i og takket. Men den kvinnelige sykepleieren som var der umiddelbart, har jeg ennå ikke funnet, og hun gjorde en utrolig viktig jobb, sier Bogen. Han sier at han selv og familien var i sjokk under den dramatiske hendelsen.

Vil takke

- Vi var jo fokusert på andre ting, så derfor fikk jeg ikke tak i navnet hennes, sier Bogen. Selv tok han også en tørn med hjertekompresjon. Han er imidlertid veldig tydelig på at det var andres gode hjelp som var årsaken til at moren lever i dag. Både hjertestarter og luftambulanse var raskt på plass. Men hjertekompresjonen de aller viktige første minuttene var det altså en føreløpig ukjent kvinne som sørget for. Til tross for mange forsøk på å spore opp kvinnen, også gjennom arrangøren Trondheim Conserts, har han foreløpig ikke lyktes. Nå håper han at kvinnen, eller noen som kjenner henne, lesere dette og tar kontakt.

- Jeg skulle veldig gjerne ha tak i henne så jeg kunne takket henne ordentlig. Hun gjorde en kjempejobb!