Drøyt 30 arkitektstudenter ved NTNU har arbeidet med å utforme en ny mathall i Ravnkloa i Midtbyen.
Ønsker du en ny mathall i Trondheim? Si din mening i kommentarfeltet
I samarbeid med Trondheim havn skal studentenes elleve forslag stilles ut. Utstillingen åpner i Ravnkloa torsdag klokken 15 og blir stående i seks uker.
Motivert
Fagansvarlig ved Fakultet for arkitektur og billedkunst på NTNU, Steffen Wellinger, sier prosjektet var utfordrende for studentene.
- 3. årsstudentene bruker å få reelle oppgaver som dette. Det øker temperaturen og motivasjonen hos dem.
Wellinger peker på en rekke utfordringer studentene møtte. Aller først måtte størrelsen på en slik hall skaleres ned til å bli realistisk å bygge i Trondheim.
Han trekker frem det historiske miljøet Ravnkloa befinner seg i, utforming av et bygg i bryggerekka, og hvordan man møter vannet og uteservering med tanke på sola som viktige problemstillinger.
Wellinger tok kontakt med Trondheim havn som eier bygningsmassen i Ravnkloa.
Les mer om forslagene på NTNU sine side her
Siste stikk: Øverst på pyramiden
Ønsker friske idéer
- Vi syntes det var interessant at studentene satte Ravnkloa inn i denne konteksten. Vi ønsker nye friske idéer fra studenter som kan se noe nytt, sier leder Siri Merethe Rønning for eiendoms- og forvaltningsvirksomheten i Trondheim havn.
Ingen mathall i postbygget i Trondheim
Blant de foreslåtte prosjektene fant Rønning et bilde fra forslag 8, «Ravnkloa», av Silje Ruud, Steinar Hillesøy Dyvik og Jon Haddal Mork, som hun liker veldig godt.
- Det viser den unike beliggenheten, der by møter vann. Man kan sitte å ha nærhet både til sjøen og de som lager mat.
Hva liker du best? Stem på din favoritt
Steffens Wellingers trekker frem Matallmenningen som en liten personlig favoritt.
- Her får man integrert utearealet med byfiskerne og bondens marked. Man har et grunt vannspeil som kan tømmes på to minutter, som også kan brukes som skøytebane på vinteren. Det er helhetlig gjennomtenkt, og så er det mulig å skalere størrelsen.
Les mer om forslagene på NTNU sine side her!
Kronikk: Byggeskikk, mat & reiseliv