- Jeg har aldri blitt kjent med så mange folk på så kort tid. Det er det sosiale som gjør at jeg er blitt hekta på Pokémon GO, sier Stian Larsen, som ligger i toppen av Pokémon-verdenen i Trondheim.

Går 40 kilometer hver dag

Lørdag 16. juli ble Pokémon GO offisielt lansert i Norge. Spillet har tatt landet med storm, og allerede merker elektronikk-butikkene mer enn doblet salget av ekstraladere til mobiltelefoner.

- Jeg går opp mot 40 kilometer hver dag for å få Pokémonene til å bli sterkere. Det gjør at man virkelig opplever Trondheim på godt og vondt, sier Larsen.

100 unike

Mandag kveld hadde Larsen rukket å komme til nivå 25 i spillet, og hadde fanget 100 av de 150 unike skapningene i spillet.

Tidligere på dagen skrev E24 om en Tom som sluttet i jobben for å spille Pokémon. Da hadde han også fanget akkurat 100 skapninger, på lik linje med Larsen fra Rissa som bor og jobber i Trondheim.

- Det gjorde at jeg begynte å tenke litt. Jeg har ikke tenkt å dropper studier til høsten for å spille Pokémon, men jeg er uten tvil en av de som har kommet lang ti Norge, sier Larsen.

Sosial strategi

25-åringen forteller at strategien hans for å nå langt er å spille mye, og å spille sammen med andre.

- Når vi er en gjeng som spiller sammen er det artigere, men også ofte mer effektivt. Vi kan alle sammen sitte rundt en modul som tiltrekker seg dyrene. Der kan vi bli sterkere og sterkere, sier Larsen.

Så må man gå for å finne andre skapninger å fange, og for å ale opp Pokémonene fra de er egg. Da må man gå mellom to og ti kilometer for å få eggene til å klekkes.

Rivalisering

Flere av kameratene møtes ved Vestfronten på Nidarosdomen. De er alle med i det blå laget, Team Mystic.

- Team Mystic er det beste laget. Det er viktig at du får med, sier Tarald Hosen (22).

Spillerne forklarer at det er godlynt rivalisering mellom de tre forskjellige lagene.

- Vi har litt buss-syndrom i Norge. Man setter seg aldri ved siden av andre dersom et annet sete står tomt. Nå de siste dagene har det vært greit å gå bort til andre som ser ned i mobilen og snakke med dem. Om vi er på det samme laget, så blir vi jo kompiser med en gang, sier Larsen.

Pikachu ved Vestfronten

Gjengen har nettopp gått to runder rundt Nidarosdomen for å se etter Pokéballer å fange de virtuelle dyrene med. Dominik Eckel forklarer at Nidarosdomen er ett av de beste stedene å finne ballene.

- Dette er også et av de beste stedene å få tak i den ikoniske gule Pikachu. Nordsiden og Vestfronten er der den dukker opp oftest, sier Larsen.

Utforsker hele Trondheim

Gjengen skal utforske Tiller for å se om det er et godt sted å finne enda noen nye Pokémon. De samme skapningene dukker oftest opp på de samme stedene.

- Vi kan jo ikke røpe de beste stedene. I alle fall ikke til de som ikke er på Team Mystic. Det jeg kan si er at jeg har vært mye på Ila, Solsiden, Lade, Pirbadet, Samfundet, Trondheim Spektrum, Nidarosdomen og rundt i Sentrum i det siste, sier Larsen lurt.

Adresseavisen er med på å finne Pikachu etter få minutter ved Nidarosdomen, akkurat slik Pokémon-ekspertene sa. Foto: Jakob Ellingsen
Stian Larsen har allerede Pokémon med en styrke på over 2000. I natt får den følge av flere som blir enda en god del sterkere når de utvikler seg. Foto: Jakob Ellingsen
Tarald Hosen sier det desidert beste laget i Trondheim er Team Mystic Foto: Jakob Ellingsen
Flere av spillerne i gjengen har matchende klistremerker på baksiden av telefonene. De har også med seg ekstra strøm til telefonene. Foto: Jakob Ellingsen