Formannskapet i Trondheim gikk i forrige uke enstemmig inn for at planene med Torvet skulle videreføres basert på skisser og planer i forprosjektet som ble ferdigstilt i desember 2015.

Se illustrasjoner i bildekarusellen over

Har ryddet opp

- Disse illustrasjonene viser hvordan Torvet skal fremstå om noen år. De er mer detaljert og i riktige proporsjoner i forhold til tidligere versjoner, sier prosjektleder Yngvar Gladsø i Trondheim kommune

- Hva er du mest fornøyd med i planene?

Vi tror Torvet nå har blitt ennå mer tilpasset alle de aktiviteter som foregår på Torvet, og kan bli en lun plass for folkeliv, marked og arrangementer. Torvet fremstår mer verdig, og får den statusen det fortjener i byens hjerte, sier Gladsø.

Større enn Solsiden

I planene er det lagt til rette for store områder med uteservering.

- Det er snakk om et areal på nesten 1600 kvadratmeter. Det er større enn serveringsarealene på Solsiden, så potensialet er stort, forklarer prosjektlederen.

Tidligst ferdig i 2020

Før man kan starte arbeidet med å fornye Torvet, skal arkeologer grave i området. I sommer er det kvadranten foran Hornemansgården som skal undersøkes. Arbeidet starter rett etter 17. mai og vil pågå fram til november/desember.

Les også: Ap krever ny utredning om p-hus under Torvet (pluss)

Avgjørelsen om det skal bygges parkeringskjeller under Torvet eller ikke vil også påvirke fremdriften.

- Om det ikke blir parkeringskjeller ser vi for oss at Torvet kan være ferdig oppgradert tidlig i 2020, sier Gladsø.

Kostnadsrammen for det nye Torvet er på 320 millioner kroner.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

foto
Prosjektleder Yngvar Gladsø i Trondheim kommune er glad for å ha fått politikernes velsignelse til å fortsette planene for Torvet. Foto: Kristian Helgesen