- Det er skammelig. Det sto mange mennesker her som ikke trodde at det var sant da de sa at vi ikke fikk være med båten, sier Arne Waldemar Olsen.

Han hadde planlagt å dra på båtsightseeing sammen med kona og barnebarna. Det ble det ingenting av.

- De fylte opp båten allerede klokken 18.15 og dro da. Det ble ikke noe båt som gikk klokken 19, sier Olsen, som hadde møtt opp i Ravnkloa klokken 18.30.

- Jeg hadde gledet meg til å være med på turen. Jeg er lei meg for at det ikke ble noe av det, fortsetter han.

Skjer mye annet

Klokken 19.20 var det fortsatt en lang kø med mennesker som håpet at de fikk være med en båt. Først i køa sto Sigrid Indrevik Seppelæ.

- Vi hadde tenkt å se litt av byen på denne måten fordi det er første året vårt i Trondheim. Det er litt kjedelig, men det skjer mye annet som vi kan være med på i stedet, sier hun.

Først til mølla

Prosjektleder for Kulturnatt, Eileen Brandsegg, sier at det var mange som hadde møtt opp til turene.

- Jeg skjønner at man er skuffet over at man ikke får være med, men det var først til mølla. Båten kan bare ta et begrenset antall mennesker på grunn av sikkerheten. Dette var en gratis tur som skulle være en gave til byen, sier Brandsegg.

De kommer til å ta lærdom av situasjonen som oppsto til neste år.

- Vi kunne hatt et system der man kan hente gratisbilletter på forhånd, men det var vanskelig å forutse at turen kom til å være en slik suksess, sier prosjektlederen.

foto
Sigrid Indrevik Seppelæ og venninnene var først i køa. Foto: Terje Svaan
foto
Alle de som ikke fikk plass på båten måtte gå skuffet fra Ravnkloa. Foto: Terje Svaan
foto
Køen i Ravnkloa var lang. Foto: Terje Svaan