Fem dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste startet like etter klokken 10.00 mandag søk i Nidelva, like overfor Stavne bru. Tidligere er det foretatt overflatesøk og leting langs elvebredden.

Elva tappet ned

- Vi er nå ute med dykkere i de dypere delene av elva. Vi søker 200 meter overfor Stavne bru og 400 meter nedenfor. Vi fortsettet søk ut dagen og kanskje videre i morgen om ingen ting blir funnet, sier Otto Bardal, dykkerleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

foto
Tappet ned: Otto Bardal, dykkerleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste, opplyser at elva er tappet ned i forbindelse med søket.

Han opplyser videre at kraftverket i forbindelse med søket har tappet ned elva til minimum, og at det er seks-sju meter på det dypeste. Den største utfordringen for dykkerne er strømmen. Sikten i vannet er god.

Mener han beveget seg mot Stavne

Etter at den savnede Rakavan Jeevaharan gikk fra utestedet The Mint i Nordre gate i Trondheim natt til tirsdag 15. august, finner politiet det sannsynlig at han beveget seg vestover ut mot Ila.

foto
Dykkerne fra Trøndelag brann- og redningstjeneste gjør søk 200 meter overfor Stavne bru og 400 meter nedenfor.

Observasjoner fra to vitner ved Kongens gate samme natt og et videoopptak fra samme gate, som viser det som sannsynligvis er savnede Rakavan, underbygger dette.

Deretter indikerer basestasjonstreff fra mobiltelefonen hans at han har beveget seg sørover mot Stavne, opplyser etterforskningsleder Arve Vagnild ved Sentrum politistasjon i Trondheim. Det siste innslaget fra 21-åringens mobil på en basestasjonen ved Lerkendal, var klokken 01.26 denne natten.

foto
-Uvanlig: - Denne saken er et mysterium. Det er ingen spor som styrker noen teorier, og det er etter min erfaring uvanlig i slike saker, sier etterforskningsleder Arve Vagnild.

- Mysterium

- Dette er bakgrunnen for at vi søker i dette området av elva, sier Vagnild, som samtidig påpeker at politiet ikke har noen indikasjoner på at den savnede har havnet i vannet.

foto
Fortsatt savnet: Rakavan Jeevaharan har vært borte siden natt til tirsdag 15. august.

- Denne saken er et mysterium. Det er ingen spor som styrker noen teorier, og det er etter min erfaring uvanlig i slike saker. Vanligvis er det noe som peker seg ut som mer sannsynlig enn andre ting, sier Vagnild.

Klokken 00.48 tirsdagsnatten 21-åringen forsvant, skrev han i en messengermelding til sin søster at han var på vei hjem til deres felles leilighet i Elgeseter gate. Han fulgte opp med at han var ved Elgeseter bru klokken 00.56. Da han ikke dukket opp ringte familien opp telefonen hans. Da hørte de bare lyder av skritt og ingen tale. Han ble meldt savnet av familien samme natt.

LES FLERE SAKER OM FORSVINNINGEN HER