Siv Flaathe var ute med noen venner fra jobb på O'Learys fredags kveld, da det kom ei jente gående inn med en ryggsekk. Etter en stund gikk hun ut igjen og satte seg utenfor.

- Jeg syntes synd på henne, og merket på kroppsspråket hennes at hun ikke hadde det helt bra. Da gikk jeg ut og spurte om hun ville sitte sammen med oss, forteller Flaathe.

Hengekøye i Bymarka

Breuer, som opprinnelig er fra Tyskland, kom til Trondheim alene på torsdag for å utforske naturen og sove ute i det fri, men været hadde ikke helt vært som forventet. På kvelden hadde hun gått ute i regnet, og gikk inn på puben for å få litt varme. Hun ble veldig glad da Siv inviterte henne med inn.

- Det var utrolig snilt av dem å invitere meg inn, jeg forventet ikke det. Vanligvis når folk er med venner bryr de seg ikke om andre. Jeg ble veldig overrasket, sier Lena.

Fra torsdag til fredag sov Breuer ute i Bymarka i hengekøye som hun hengte opp mellom to trær. Hun hadde meg seg sovepose, og resten av tingene festet hun opp i treet. Samme dag gikk hun til og fra Bymarka i kun sandaler, noe som resulterte i flere gnagsår og slitne føtter.

- Jeg fikk ikke sove første natta, for det ble ikke mørkt. Det var spennende, men ganske kaldt og det regnet. Og i tillegg har jeg ikke telt med meg, ler hun.

- Ble redd for henne

Flaathe ble overrasket da hun fant ut at Breuer hadde sovet ute alene, og ble veldig redd for henne. Da hun selv er på flyttefot, og bor hjemme hos moren, måtte hun spørre om lov først. Selv var hun ikke i tvil om å ta inn en fremmed inn i huset.

- Jeg synes det var litt skummelt og trist at hun bodde ute alene. Mamma var veldig skeptisk først, men hun sa jo at det var jeg som har møtt henne. Jeg gikk da og spurte om hun ville være med og sove hjemme hos oss, sier Siv.

- Siv er aldri skeptisk når det kommer til å vise omsorg for andre, skyter søster Ida Flaathe inn.

Breuer fikk tilbringe natta på sofaen, og våknet opp til frokost og en varm dusj, noe hun ikke hadde sett for seg da hun kom til Trondheim.

- Jeg forventet å gå rundt i byen for meg selv. I går vasket jeg meg selv og klærne mine i elva, så dette var helt utrolig. I dag får jeg skikkelig frokost. Det viser hvor snille folk kan være. De fleste vennene mener det er farlig slik jeg reiser, men jeg sier alltid: ikke glem at det er mange fantastiske mennesker, sier hun.

Lørdag dro de inn til byen for å se på turistattraksjoner. Lena har allerede fått tilbud om å overnatte på sofaen flere dager om hun ønsker det.

- Jeg er veldig interessert i andre kulturer og språk, og det er så gøy å møte folk fra andre land. Nå har vi lagt til hverandre som venner på Facebook, og kanskje kommer hun og besøker meg i Tyskland senere, eller i Danmark hvor jeg bor nå, sier Lena.

Denne hengekøya sov Lena i den første natta i Trondheim. Foto: Privat