Det melder Trøndelag politidistrikt i en pressemelding. En mann i 50-årene er siktet for å ha vært i besittelse av overgrepsbilder. Mannen ble pågrepet tirsdag. Han ble fremstilt for varetektsfengsling torsdag formiddag.

Skal ha hatt 30 000 filer

Mannen er i 50-årene. Han er siktet for å ha oppbevart 30 000 filer på en datamaskin. Filene skal ha inneholdt både bilder og video som viser overgrep mot barn.

- Han blir begjært fengslet i fire uker. Mannen har erkjent besittelse av en mindre mengde av overgrepsbilde-materiale. Han har ikke erkjent omfanget som han er siktet for, sier etterforskningsleder Roy Hoøen til adressa.no.

Mannen i 50-årene ble pågrepet etter at Trøndelag politidistrikt fikk oversendt informasjon fra Kripos. Mannen skal blant annet ha fått tak i overgrepsbilde-materiale fra det såkalte mørke nettet (se fakta). Han er den tiende mannen i Sør-Trøndelag som er pågrepet i det som omtales som den største saken noensinne.

- Vi har ikke funnet spor av kontakt mellom ham og de andre som har blitt pågrepet i saken, sier Hoøen.

De ti trønderne har blitt betegnet som helt vanlige norske menn i forskjellige alder med vanlige jobber.

Nylig ble en fosning dømt til fengsel etter å ha blitt tatt med 402 287 bilder og 3606 videoer med overgrepsmateriale av barn. Mannen var den første som ble pågrepet i en sak som har vokst voldsomt i omfang.

Omfattende sak

Politiet i Sør-Trøndelag har avdekket overgrep i Norge og flere ofre er identifisert, i tillegg er 52 saker sendt til politi i utlandet.

Status for saken i begynnelsen av desember var:

  • 9 personer er pågrepet i Trøndelag (med torsdagens er dette tallet minst 10)

  • 20 utspringssaker er sendt til andre politidistrikt

  • 19 politidistrikt har fått saker fra Sør-Trøndelag

  • 10 personer i andre politidistrikt er pågrepet

  • 52 saker er sendt fra Kripos til Interpol med utspring fra Sør-Trøndelag (til utlandet)

  • 14 saker er i ferd med å bli sendt ut til andre politidistrikt

  • 1 person er pågrepet i Storbritannia med utspring fra Sør-Trøndelag.