Det var i midten av november at politiet slo til mot en mann i 40-årene i Trondheim. Mannen erkjente å ha trykket dopingtabletter i årevis i sine garasjer i Trondheim. En ransaking avdekket produksjonsutstyr, ingredienser, pakkeposer og enorme mengder pulver.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE AV ADRESSEAVISEN

- Vi har funnet opphavet til en stor del av produksjonen i Trondheim, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Enorme summer

Mannen i 40-årene er siktet for å ha oppbevart og tilvirket store mengder doping som del av en organisert kriminell gruppe. 140 kg pulver ble beslaglagt i garasjen hans. Stoffet er sendt til analyse.  Mannen knyttes også til flere krypterte epostadresser, ifølge rettsdokumentene. En av disse adressene går under dekknavnet «trykkern».

Siktelsen mot ham går tilbake til 2003. Etter at han ble pågrepet erkjente han sin egen rolle i det som er norgeshistoriens største dopingfabrikk, målt i produksjonsomfang og tidsrom.

- Min klient har for sin del lagt kortene på bordet og erkjent sin delaktighet i dette. Det har vært trasig for ham og han tar dette alvorlig, sier advokat John Reidar Aae til adressa.no.

I årevis skal mannen ha trykket opp dopingtabletter av flere forskjellige typer i garasjene tilknyttet husene han har bodd i. Det skal være snakk om mange hundre tusen piller i året. Gateverdien på stoffet er på flere millioner kroner. I toppår kan det ha blitt produsert tabletter verdt opp mot ti millioner kroner.

Ifølge advokat Aae har imidlertid ikke mannen villet forklare seg detaljert om eventuelt andre involverte.

- Han har forklart seg om sin egen rolle og har vært opptatt av ikke å navngi andre, sier han.

Leverte over doping på kjøpesenter

Mannens kone ble også pågrepet i november. Hun er siktet for brudd på samme lovbestemmelser. Siktelsen strekker seg tilbake til 2007.

- Hun erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen og ble løslatt etter noen få dager, sier forsvarer Arve Røli til adressa.no.

Ifølge rettsdokumentene har kvinnen forklart at hun har kjent til dopingproduksjonen i garasjen, men etter at ekteparet flyttet i 2010 nekter hun for å ha visst om det. Hun skal imidlertid ha forklart at hun har hjulpet mannen med å telle opp tabletter og legge dem i poser. Kvinnen skal også ha sett mannen levere over poser med piller til andre personer på kjøpesenteret City Syd.

- Ingen kommentar

Den videre etterforskningen fører til at tre menn på 26, 27 og 33 år varetektsfengsles. 26-åringen pågripes for tredje gang i Operasjon Gilde, 27-åringen satt i vår i varetekt i nesten fem måneder, mens 33-åringen ikke tidligere er involvert i sakskomplekset. Han er imidlertid kjent for påtalemyndigheten fra før:

I fjor ble han dømt for å ha forsøkt å kreve inn penger på vegne av en person tingretten mente var identisk med lederen av Hells Angels i Norge.

- Vi etterforsker personene det er grunn til å mistenke i Operasjon Gilde. Utover det har vi ingen kommentar om en eventuell link til Hells Angels, sier politiadvokat Bøklepp.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE AV ADRESSEAVISEN

Det ble funnet ingredienser til dopingproduksjon i svært stort omfang. Foto: POLITIET
De hjemmelagde midlene får påklistret etiketter etterlignet eksisterende selskaper. Deretter selges de til brukere som ikke vet om denne praksisen. Foto: POLITIET
Poser påskrevet «Dianabol» lå skjult i annen emballasje. Foto: POLITIET
Stoff til å sette farge på ulike tabletter. Foto: POLITIET
Tomme aluminiumsposer som skal fylles med dopingtabletter. Foto: POLITIET
Ingredienser til dopingproduksjon importeres fra Asia. Foto: POLITIET