Det er meldt om flere angrep rundt omkring i sentrale deler av Paris. Minst 35 personer er drept i konsertsalen Bataclan i Paris, opplyser flere polititjenestemenn til nyhetsbyrået AP.

Tidligere NTNU-student Ole Marius Dahl forteller at han bor nord i Paris, på samme metrolinje som noen av angrepene.

- Nå meldes det om skyting ved et kjøpesenter som ligger i nærheten av Notre Dame. Det er omtrent ikke mulig å komme mer sentralt i Paris enn det, sier han til Adresseavisen.

Fikk vite av kamerat

Han følger med på franske medier som hele tiden melder om ny utvikling i saken. Han har bodd i Frankrike i fire år, og forteller at Paris har vært i høyeste beredskap etter Charlie Hebdo-skytingen i januar i år.

- Jeg hadde vært på trening, og da jeg kom hjem så jeg på Facebook at en australsk kamerat skrev på Facebook: «Hva i helvete er det som skjer. Hvis du er ute, kom deg inn!». Min kamerat bor i nærheten av det ene angrepet, forteller Dahl.

Da han tok metroen merket han ingenting til den kaotiske stemningen som trolig allerede da herjet i den franske metropolen.

- Det har vært bevæpnet politi utenfor alle togstasjoner, alle store knutepunkt og jødiske skoler og synagoger. Det vil det fortsette å være nå, tror Dahl.

Følg utviklingen i Paris direkte her

- Guffen stemning

Han har inntrykk av at det er helt tilfeldige folk som har blitt rammet av angrepene.

- Det vil være en god del folk som blir skremt og redd av dette. Det tviler jeg ikke på. Det vil bli en guffen stemning i Paris. Det var det etter Charlie Hebdo også, men dette virker ganske mye verre, sier han.

Han vil ikke forandre sine vaner, og vil fortsette å gå på kulturelle arrangement.

- Men det vil jo ligge i bakhodet. Jeg vil ikke bli skremt til å gjøre vanlige ting, da vinner de jo, sier Dahl.

- Hverdagen må fortsette. Men det er ekkelt at ingen er pågrepet ennå, sier han. Dahl jobber for tiden som frilans filmfotograf.

- Vil holde meg inne

- Sjansen for å personlig havne oppi noe slikt er minimal. Da er sjansen større for å bli drept i en bilulykke, men det er klart man tenker over det, sier han.

Dahls franske kjæreste er til moren sin, og hun vil være der til dette har roet seg ned. Dahl vil heller ikke gå ut av boligen på en stund.

- Jeg vil følge rådet og holde meg inne i kveld, sier han.