Europol etterforsker om angrepene i Finland og Spania henger sammen

Europol bistår i etterforskningen av angrepet i Åbo i Finland med å sjekke om det har noen sammenheng med terrorangrepene i Spania.

Angrepene i Barcelona på torsdag og i Åbo på fredag etterforskes begge som terror. Europol bistår nå i etterforskningen for å se om det finnes en sammenheng mellom de to angrepene.   Foto: ntb scanpix

Saken oppdateres.

– Europol bistår i etterforskningen med å sjekke om det er noen forbindelser til bilangrepet i Barcelona, sier Robin Lardot, som er leder for Finlands nasjonale sikkerhetstjeneste. Utover det vil ikke lederen gi flere opplysninger om Europols arbeid.

LES OGSÅ: Føreren av varebilen i Barcelona kan fortsatt være på frifot

Finlands statsminister Juha Sipilä har vært i kontakt med flere europeiske ledere i etterkant av angrepet, deriblant Tysklands statsminister Angela Merkel.

En 18 år gammel marokkansk mann gikk til angrep med kniv i Åbo fredag. Saken etterforskes som et terrorangrep. To kvinner ble drept og åtte andre ble såret i angrepet.

LES OGSÅ: Finsk politi: Gjerningsmannen angrep kvinner

Dagen før ble 14 drept og over 120 såret i to bilangrep i Spania. Politiet antar at det er medlemmer av den samme gruppa som utførte begge angrepene. Flere av medlemmene har bakgrunn fra Marokko. Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for angrepene.

På forsiden nå