Truslene kommer som følge av at USA og Japan har støttet en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd, ifølge Reuters. Resolusjonen tar til orde for å skjerpe sanksjonene mot Nord-Korea etter regimets seneste kjernefysiske test.

- Bør senkes i sjøen

Pyongyang ber også om at FNs sikkerhetsråd oppløses. De betegner rådet som «ondskapens redskap», og mener det består av «pengebestukkede» land som handler etter ordre fra USA.

– De fire øyene i øyriket bør senkes ned i sjøen av en atombombe av Juche. Japan trenger ikke lenger å eksistere i nærheten av oss, heter det i en uttalelse videreformidlet av KCNA.

Juche er betegnelsen på Nord-Koreas statsideologi.

Spenningene i området rundt Koreahalvøya har økt kraftig siden Pyongyang gjennomførte sin sjette og hittil desidert kraftigste kjernefysiske test den 3. september.

- Aske og mørke

Det 15 medlemmer store sikkerhetsrådet vedtok mandag enstemmig en USA-utformet resolusjon om en ny runde med sanksjoner mot regimet. De innebærer forbud mot import av nordkoreanske tekstiler, og et tak på eksport av bensin til landet.

Nord-Korea reagerte på resolusjonen, som også ble støttet av vetomaktene Kina og Russland, med trusler om å ødelegge USA, Japan og Sør-Korea.

– La oss redusere USAs fastland til aske og mørke. La oss gi utløp for vår trass ved å mobilisere alle hevnmidlene som har blitt forberedt fram til nå, heter det i den nordkoreanske uttalelsen.