37-åringen, som bor med tre barn i Alanya, sier at situasjonen er normal i det kjente turistområdet sør i Tyrkia.

Stine Lund Davanger (37) driver Alanyaspesialisten som driver med salg, utleie, service og transport av turister til boliger i Alanya.

Her kan du følge vårt livestudio om kuppforsøket i Tyrkia

- Kansellerer turer

Da Adresseavisen snakket med Lund Davanger i går kveld var hun svært usikker på hva som ville skje. Hun fryktet blant annet at flyplasser ville stenge.

Lørdag formiddag sier hun til stemningen er nedstemt, men at livet går sin vanlige gang i Antalya.

- Det er en del som har kansellert og jeg må derfor drive med litt organisering i dag, sier hun.

- Vil ikke reise hjem

bloggen sin skriver hun at en gruppe mennesker samlet seg ved Atatürk-statuen inne i byen sent fredag, men det hele har gått fredelig for seg.

- Jeg vil tro at ting går som normalt nå. Jeg har ingen umiddelbare planer om å reise hjem. Vi føler oss trygge, sier hun, og understreker at de har blitt vant til en del uroligheter og hendelser i Tyrkia det siste året.

- Jeg vet ikke om denne hendelsen vil utgjøre den store forskjellen, sier hun. Lund Davanger tror turismen til det store landet vil ta seg opp igjen.

- Ikke enig med UD

Hennes to døtre er til besteforeldre på sommerferie i Vanvikan, mens hun og sønnen ankom Alanya torsdag.

Sent fredag kveld kom Utenriksdepartementet med nytt offisielt råd angående reiser til Tyrkia: «Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.»

- Jeg er ikke enig i rådet til UD, og jeg håper de forandrer det raskt. Det er ingen tegn til uroligheter i dette området, og de fleste som ringer oss ønsker å komme nedover. Men nå velger reiseoperatørene å kansellere flyene sine, og folk blir lei seg over at ferien er ødelagt, sier hun.

37-åringen sier at hun har ingen planer om å reise tilbake til Norge igjen med det første. Foto: privat