- Beskjeden som kom tidlig etter angrepene tirsdag, var at flyplassen i Brussel vil være stengt til klokken 06.00 onsdag. Men vi venter på en oppdatering, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Adresseavisen.

Tirsdag kveld varsler Brussels international airport at det onsdag ikke vil ta av eller lande fly på flyplassen i Zaventem. Ny vurdering vil tas i løpet av onsdag.

SAS kansellerte tirsdag sin ene flyvning til Belgias hovedstad som eneste avgang mellom Norge (Gardermoen) og Brussel etter at flyplassen tirsdag morgen ble åsted for to bombeangrep som tok livet av minst 10 mennesker. Tidligere rapporter sa at 14 mennesker hadde mistet livet. Dette tallet ble nedjustert av belgiske myndigheter tirsdag kveld.

Følg med Adresseavisens livedekning av angrepene og jakten på gjerningsmenne og bakmennene etter Brusselangrepene her.

Store materielle skader

Terminalbygningen ser ut til å ha fått omfattende skader i angrepet som skjedde i avgangshallen.

- Vi syns kanskje bildene fra flyplassen tilsier at det kan bli lengre enn stenging enn til onsdag morgen, men det er ikke opp til oss å vurdere, sier han.

Ut over forholdene ved Brussel flyplass, gjør SAS også egne vurderinger før de igjen skal frakte passasjerer til flyplassen i Zaventem.

- Hva vi på egen hånd ønsker å gjøre, når vi vil fly til Brussel igjen, vil vi ta en vurdering på når vi vet når flyplassen åpner og belgiske myndigheter gir en ny sikkerhetsvurdering. Vi flyr bare når det er helt trygt, sier Johansen.

Omdirigeres til naboland

Ingen fly fikk lande eller lette fra Brussel internasjonale flyplass etter angrepene klokken 08.00 tirsdag morgen.

- Skaper denne situasjonen problemer for den europeiske lufttrafikken?

- Nei. Det blir generelt økt trafikk til Amsterdam, Paris og Düsseldorf. Spesielt i Paris og Amsterdam har vi økt kapasiteten ved å sette in større fly og vi vurderer fortløpende om det er behov for andre tiltak, sier Johansen.

Info på nettsidene

SAS skriver på sine nettsider at passasjerer som skulle reist til eller fra Brussel i perioden 22. til 29. mars, gratis kan booke om billetten til Brussel, Amsterdam eller Paris med ny reisedato før utgangen av mai.

Ifølge Aftenposten var ikke Gardermoen rammet av store forsinkelser tirsdag formiddag. Kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Joachim Westher Andersen anbefaler passasjerer å forholde seg til flyselskapet de reiser med.

LES SAKEN: Frykter gjerningsmenn på rømmer etter Brussel-angrep

Her kan du se de dramatiske bildene fra tirsdagens angrep på Zaventem-flyplassen og metrostasjonen i Maalenbeek sentralt i Brussel.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Foto: Ole Martin Wold