Et fly på tur til Ålesund og Trondheim skal tidlig søndag morgen ha tatt fyr på rullebanen ved flyplassen i Antalya. Flyet var av typen Boeing 737-800, opplyser Corendon Airlines.

Det forteller flere vitner til adressa.no. Deriblant Idar Green fra Verdal, som har tatt bildet til høyre. Han forteller at flyet plutselig stoppet under taksing mot rullebanen.

Totalt 189 passasjerer var om bord på flyet.

Brøt ut panikk

- Jeg satt ved nødutgangen midt i flyet, og like etter at flyet hadde stoppet oppdaget jeg at det begynte å bryte ut panikk lengre frem i flyet. Etter hvert så jeg at det var røykutvikling, forteller Green til adressa.no.

Han forteller at røykutviklingen så ut til å komme fra et av besetningens skap like bak cockpit.

- De åpnet så nødutgangene fremme, og jeg åpnet den som jeg satt ved over vingen. Deretter begynte vi å ta oss ut på vingen, forteller Green.

Åpne flammer

Der var det så høyt ned at de fleste ble stående på vingene. Helt til de oppdaget åpne flammer fremme på flyet.

- Da begynte folk å bli urolige, og vi hoppet ned. Flere skadet benene sine, forteller Green. Han beskriver stemningen som "behersket panikk".

Flere personer skal imidlertid ha kommet til skade da de hoppet ned fra vingene. Blant annet skal en person i Greens følge ha blitt sendt på sykehus med benskader.

Også nødutgangene foran og bak ble åpnet, og nødskliene ble aktivert.

Selve evakueringen tok bare noen få minutter, og redningstjenestene var på plass kun minuttet etter at flyet hadde tatt fyr. Alle passasjerene har blitt fraktet inn til terminalen, og venter på mer informasjon.

Får reise nordover senere

Like før klokken 05.00 norsk tid, nesten to timer etter hendelsen, kom det en representant fra Detur til flyplassen. Da fikk de reisende beskjed om at et fly fra et nederlandsk selskap ville ta passasjerende nordover senere i formiddag. De passasjerene som ikke ønsket dette kan også få reise med et annet, mulig norsk, selskap senere, ifølge Green.

Da må de imidlertid ta kontakt med forsikringsselskapene sine for å få avklart kostnadsspørsmål.

Green var en del av et reisefølge på 18 som hadde booket turen gjennom Detur. Flyselskapet er Corendon Airlines.

Flyselskapet Corendon Airlines bekrefter i en pressemelding at det begynte å ryke fra cockpiten klokken 04 lokal tid søndag. Brannen ble oppdaget av mannskapet om bord og de satte straks i gang evakuering av flyet. Flyet er tatt ut av drift på grunn av skadene som oppsto under brannen.

foto
Da dette bildet ble tatt hadde de fleste av personene kommet seg ut fra flyet. Foto: Idar Green
foto
Alle de evakuerte ble samlet i terminalen. Foto: Idar Green