21-åringen ble pågrepet i Hounslow lørdag, rundt klokken 23.50 lokal tid, opplyser Metropolitan Police i en pressemelding.

Videre skriver de at mannen ble pågrepet med hjemmel i terrorlovgivningen i Storbritannia, og tatt med til en politistasjon sør i London der han fortsatt sitter i politiets varetekt.

Han er den andre personen som er pågrepet etter bombeangrepet mot en stappfull T-bane ved stasjonen Parsons Green i London.

Lørdag ble en 18 år gammel mann pågrepet inne i avgangshallen på ferjeterminalen i Dover, og politiet mistenker at han forsøkte å rømme fra landet. Politiet betegnet pågripelsen som et gjennombrudd.

Fortsetter søk i Surrey

Senere lørdag aksjonerte væpnet politi mot en bolig i forstaden Sunbury i Surrey sør for London. Det er uklart om dette har noen tilknytning til pågripelsen av en 21-årig mann søndag.

Ifølge BBC gjør imidlertid politiet fortsatt søk i boligen, som tilhører et eldre par som er kjent for å huse hundrevis av barn, inklusive flere flyktninger.

Høyeste trusselnivå

Ingen mennesker ble drept, men 29 ble skadd da en hjemmelaget bombe gikk av inne i T-banevognen. Bomben detonerte ikke som den skulle, noe som ifølge politiet førte til at skadeomfanget ble mye mindre enn det kunne ha blitt.

Britiske myndigheter hevet trusselnivået til det høyeste nivået etter fredagens angrep. IS har hevdet å stå bak, men det er ikke bekreftet av noen andre enn dem selv.

At trusselnivået er hevet til høyeste nivå i Storbritannia, innebærer at hundrevis av soldater er satt inn for å hjelpe politiet på offentlige steder rundt om i landet.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter