- Jeg er rystet og sjokkert. Det er utrolig at dette skjer i Frankrike. Dette viser at terrorismen er overalt, sier Berit Rian til Adresseavisen på telefon fra jobbreise i London.

Hun er nytilsatt fransk honorær konsul i Trondheim, og har jobbet og bodd i Paris i flere år. I tillegg er Rian administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Over 120 personer ble drept og rundt 200 personer skadet da terrorister slo til mot flere steder i Paris.

250 franskmenn

- Det er uvirkelig at noe sånt skjer i Paris som jeg synes er relativt fredelig. Jeg tenker på ofrene og familiene deres, og på alle franskmenn som bor i Trondheim og Trøndelag.

I trondheimsområdet er det ifølge Rian registrert cirka 250 franskmenn, og konsulatet fungerer som et bindeledd for disse. Det er uvisst om noen av dem skal samles i løpet av helgen.

Følg utviklingen i Paris her

- Vi representerer Frankrike i Norge, og er et kontaktpunkt hvis noen ønsker å møtes. Vi kan også formidle kontakt hvis noen ønsker å snakke med ambassaden. Jeg skal kontakte ambassaden i Oslo i løpet av dagen.

- De var uskyldige folk

Også stedene hvor terroristene slo til sjokkerer Rian. Minst 120 personer ble drept blant annet i et  konsertlokale, ved en fotballstadion og ved en restaurant.

- Dette var uskyldige fok som var der for å kose seg på konsert og på fotballkamp, og for å ha en god opplevelse på restaurant. De ble sikkert angrepet fordi terroristene ville ramme steder hvor mange mennesker samles. Dette var et angrep på oss alle og de verdier vi står for.