- To timer etter at vi ankom Israel ble Bengurion flyplassen i Tel-Aviv ble den stengt  fordi de fryktet rakettangrep, sier Otterstad til adressa.no.

Mange rykter

Buvikingen er AUF i Sør-Trøndelags ungdomskandidat til stortingsvalget 2013. Otterstad har reist nedover på studietur sammen med Ellen Reitan, Amund Losen Moholdt, leder i Melhus AUF og Lars Johan Vitsø, styremedlem i Hitra AUF. De skal være der nede frem til torsdag i neste uke.

- Vi føler at vi er i trygge hender, men stemningen rundt oss er veldig spent. Det går mange rykter her, og akkurat nå prøver vi å finne ut om det stemmer at Knesset i Jerusalem er truffet av raketter. Når vi vet mer må vi vurdere hvor vi skal dra for å være trygge, sier Otterstad.

- Oppgitte

Han oppfatter at palestinerne i gatene er oppgitte og slitne over at Gaza og Israel ikke klarer slutte  fred. Åtte mil skiller Gamlebyen i Jerusalem fra Gaza.

- Situasjonen gjentar seg hvert år. Må det virkelig dø mennesker for at det internasjonale samfunnet skal byr seg? Jeg traff en palestiner på 80 år som sa: Før ble det opprettet en jødisk stat der vi lekte sammen. Nå kan ikke jenter gå alene til skolen. Folk kan ikke bevege seg fritt. Det er fortvilende for dem, sier Otterstad.