Disse journalistene skal belyse gründerskap i Trondheim og Trøndelag. Vi vil gjerne ha dine innspill! Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Fra klokka 12.00 tirsdag ettermiddag flytter sju journalister og en fotograf inn i Work-Work sin kafé nederst i Munkegata 58 i Midtbyen i Trondheim. Adresseavisen starter denne uka med et oppdrag som skal omhandle gründerskap og vi vil treffe deg som har ideer og innspill til denne serien.

Kraftig fallende oljepris gjør at Norge må skape andre arbeidsplasser enn innen oljenæringen i fremtiden. Trøndelag og Trondheim står helt sentralt i arbeidet med å omstille Norge.

Gi oss tips og innspill i vårt livestudio og blogg her

Trenger din hjelp

Målet til næringslivet i Trondheim er å doble antallet teknologibedrifter innen 2025. Da skal det være 1000 bedrifter og 20 000 ansatte.

Sentrale spørsmål som Oppdraget-gruppa skal svare på:

  • Hvordan skal de få til det?

  • Hvilken rolle spiller egentlig Trondheim i omstillingen av landet?

  • Hvor gode er vi til å legge til rette for nye gründere?

Nå trenger vi din hjelp for å få belyst disse spørsmålene. Har du gode innspill til hvem vi kan snakke med? Hvilke saker bør vi lage? Hvilke problemstillinger bør vi se nærmere på? Vi vil gjerne høre fra deg.

Konsulentselskapet Impello og teknologinettstedet Trondheimtech har kåret tolv trønderske teknologiselskaper du trolig vil høre mer om. Se listen her (krever innlogging)

Trenger møteplasser

Mandag fikk vi besøk av en mann som vet mye om gründersituasjonen i Trøndelag.

- Det mangler mennesker som både kan og vil starte noe nytt, sier administrerende direktør Karl Klingsheim ved NTNU Technology Transfer. Det er NTNUs kommersialiseringskontor.

Klingsheim mener noe av det som trengs for å få til økt nyskaping i Trondheim er møteplasser der folk med forskjellige erfaring kan treffe hverandre. Han trekker frem arbeidsfellesskapet Digs i Olav Tryggvasons gate som et eksempel på et slik sted som allerede er etablert, og håper også at et nytt Innovasjonssenter ved NTNU kan bli en møteplass med aktivitet store deler av døgnet.

Telenor kjøper det New York-baserte teknologiselskapet Tapad for 3,1 millliard kroner. Hovedeieren og gründer Are Traasdahl fra Orkdal innkasserer 1,5 milliarder kroner.

- Mange talent i oljenæringen

Han hevder Trondheim har landets beste modell for å skape bedrifter ut fra forskningsbasert kunnskap gjennom de forskjellige ordningene for studenter og forskere ved NTNU.

- Nyskaping er viktig for å opprettholde levestandarden i Norge. Gründere er viktige fordi de får ting til å skje, sier han.

Oljen vil ta slutt en dag, og nå er oljebransjen inne i en periode med store kutt.

- Men det fører også til en fristilling av mange mennesker som gir oss som nasjon nye muligheter. Den lønnsomme oljesektoren har absorbert mye talent, understreker Klingsheim.

LES LEDEREN: Nyskaping i matfatet og teknologi er viktigst for Trøndelag

Jensen besøker NTNU

Nyskapingsmiljøet ved NTNU er så viktig at finansminister Siv Jensen tirsdag kommer til Gløshaugen for å bli orientert om hvordan NTNU jobber med nyskaping.

Regjeringen er opptatt av at innovasjon er nødvendig når Norge skal omstilles fra å være en oljenasjon. Siv Jensen skal også møte studententreprenører som utvikler nye bedrifter og inntektsmuligheter for Norge.

Vil ha din idé

Adresseavisen jakter også gode ideer! Vi har lyst til å høre om deg som kanskje sitter med en gründer i magen.

Work-Work er en kombinert kafé og arbeidsfellesskap som skal fungere som en møteplass for folk som har ideer, og derfor synes vi at det kan være en fin plass å ha redaksjonslokale i kafeen tirsdag ettermiddag.

Send epost til oppdraget@adresseavisen.no.

Du kan også bidra på sosiale medier ved å komme med innspill, tilbakemeldinger og kommentarer. Bruk emneknaggen #AdressaOppdraget.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.