Thomas Reinertsen (37) som leder Reinertsen-gruppens olje- og gassvirksomhet, er kåret til Årets ledertalent i Trondheimsregionen.

Det er Næringsforeningen i Trondheimsregionen og bemanningsselskapet Adecco som kårer årets talent blant yngre lederne i regionen. Vedkommende må blant annet være under 40 år, ha lederansvar for minst fem ansatte og kunne vise til resultater over tid.

- Har markert seg

- Til tross for at han med sine 37 år fortsatt holder seg godt innenfor det vi har valgt å definere som en yngre leder, har han gjennom en årrekke markert seg positivt i flere ulike lederposisjoner etter at han gikk inn i familiebedriften som nyutdannet ingeniør fra Aberdeen i 2000, sa juryleder, kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske oljeselskap, da han delte ut prisen på Royal Garden Hotel i torsdag kveld.

Reinertsen er Trøndelags største arbeidsgiver innen olje og gass, og hadde i fjor 2800 ansatte og omsatte for rundt fire milliarder kroner i fjor.

Sa opp 130

Jurylederen la vekt på at det er en kompleks oppgave å lede en bedrift som etter mange års vekst, reduserer aktiviteten på grunn av at oljeprisen er halvert og investeringene i bransjen har bremset opp. Reinertsen sa opp 130 oljearbeidere før jul, og i tillegg ble 200 ingeniører permittert.

- Da Reinertsen til slutt måtte gå til permitteringer og oppsigelser før jul, var strikken tøyd langt for å unngå å gi slipp på noen av sine om lag 1600 ingeniører. Lederegenskapene blir satt på prøve, men samfunnsansvar, etikk og HMS har alltid hatt et sterkt fokus i selskapet, sa jurylederen før han gratulerte Reinertsen med prisen.

23 kandidater ble vurdert av juryen, og foruten Reinertsen besto finaleheatet av partner Stian Gårdsvoll (34) i PwC, konserndirektør Vegard Helland (39) i Sparebank 1 SMN og finansdirektør Per Olav Monseth (35) i Polaris Media.