- Det er det siste prosjektet med så romslige leiligheter og parkeringsmuligheter som bygges på Solsiden, sier utbygger Roger Torgersen i Verftsgata 1.

Det forrige boligprosjektet som ble bygd på Nedre Elvehavn er Speilet i Dyre Halses gate, hvor 28 leiligheter sto ferdige i 2013.

Sammen med kompanjongen Lars Lian skal Torgersen bygge på det som i dag er en parkeringsplass mellom Innherredsveien og Verftsgata.

Ukeadressa-kokken Lian og Torgersen har slått seg opp med restaurant- og kafé-konseptene Jordbærpikene, Nyfiken, Sot Bar og Burger, Bror, Café Løkka og Tulla Fischer.

De starter byggingen av leilighetene 1. september i år, på tomta de kjøpte for fire år siden. De skal etter planen være innflyttingsklare i desember neste år.

Store leiligheter

Leilighetene er fra 40 til 133 kvadratmeter (kvm). Det er i utgangspunktet planlagt to leiligheter på 133 kvm. Men det kan bli noen som er enda større.

- Vi har allerede fått spørsmål om å slå sammen mindre leiligheter til større på 160-170 kvm, fordi noen ønsker større plass, sier Torgersen.

Leilighetene i Verftsgata 1 vil koste fra 2,6 til 8,3 millioner kroner. Det gir en pris per kvm på opptil 65 000 kroner per kvm.

- Det er ikke dyrere her enn på Grilstad Marina, sier Torgersen.

Leilighetsbygget blir på seks etasjer. I 1. etasje ut mot Innherredsveien blir det næringsareal. Ut mot Verftsgata blir det parkeringskjeller og leiligheter. Bygget blir omtrent så høyt som det nye Adressabygget ved Bakke Bru, og på toppen vil den felles takterrassen ha utsikt mot elva.

- Ikke studentboliger

Ifølge utbyggerne har interessen vært stor for Verftsgata 1.

- Det har vært en formidabel pågang etter at vi har hatt én annonse på trykk. 60 interessenter står på liste. Det handler om å sikre seg beliggenhet i prosjektet. Er det en plass som er midt i smørøyet, så er det her, sier Torgersen, som tror kjøpegruppen er voksen.

- Jeg regner med at det er voksne som flytter fra husene sine og inn til byen. Det er sannsynligvis ikke mange som blir studentboliger, sier Torgersen.

For å gi byggelån krever bankene at en viss andel av et prosjekt er solgt før byggestart. Torgersen og Lian frykter ikke at de ikke får solgt mange nok leiligheter før planlagt byggestart.

- Vi starter uansett 1. september og regner med å ha solgt halvparten til da, sier Torgersen.

Vil ha pris igjen

Ifølge de to utbyggerne er det høy standard i prosjektet.

- Det betyr vannbåren varme i gulvene slik at det ikke er radiatorer foran vinduene, enstavs parkett, HTH kjøkken og plassbygde bad, sier Torgersen.

- Bygget har parkeringskjeller og vi ønsker å få byggeskikkprisen igjen, legger Lian til.

Torgersen og Lian sto også bak boligprosjektet Presidentveita i Midtbyen, hvor 23 leiligheter sto ferdige i 2013. De fikk Trondheim kommunes Byggeskikkpris 2014 for prosjektet.

- Litt tilfeldig

Lian og Torgersen eier halvparten hver av konsernselskapet Tramonto, som igjen eier restaurant- og eiendomsselskapene. Ifølge Lian er det tilfeldig at det ble eiendomsinvesteringer i tillegg til kafé- og restaurantdrift.

- Det er litt tilfeldig. Jeg liker å ha flere ting å holde på med. Det er artig med alt som skjer i byen. Det er positivt, sier Lian.

Tramonto hadde ifølge siste regnskap levert Brønnøysundregistrene driftsinntekter på 157 millioner kroner i 2013, og overskuddet før skatt var på 8,9 millioner.

Det er Melhus-entreprenøren Trebetong som skal bygge boligene i Verftsgata 1.