- Det er hyggelig å bli satt pris på og anerkjent. Adresseavisen gjør det faktisk bra. Sist helg vant vi diplom på Skup-konferansen. Det er som å vinne sølv i journalist-NM, sa Mørseth da han takket for prisen.

- Men dette er ikke et one-man-show. Dette er en anerkjennelse på vegne av hele organisasjonen, fortsatte han.

Juryleder Rolf Jarle Brøske, som er kommunikasjonsdirektør i Det norske oljeselskap, begrunner kåringen av Mørseth til Årets ledertalent slik:

- Han er en dedikert person. Han startet sin karriere som 14-åring, og har gått gradene i mediebransjen og har i ung alder fått tunge lederoppgaver, sier jurylederen.

Nest yngste sjefredaktør

Mørseth tok over som sjefredaktør i Adresseavisen i fjor sommer, og juryen har derfor også lagt vekt på den jobben han gjorde i Bergens Tidende før det.

- Han har kanskje vært den største pådriveren til å utvikle Bergens Tidende til å møte de digitale utfordringene og omstillingene media står overfor. Han er den nest yngste sjefredaktøren i Adresseavisen gjennom tidene. Adresseavisen står midt oppe i en krevende omstilling, og han står overfor formidable lederutfordringer, sier Brøske.

LES OGSÅ:- De har ikke valgt en tradisjonell politisk ringrev

- På jobb døgnet rundt

Juryen legger også vekt på Mørseths tilstedeværelse.

- Han er til stede for medarbeiderne, til stede i byen og regionen, og er på jobb døgnet rundt. Han evner å være en tydelig leder, og har i løpet av snart ett år i stillingen allerede begynt å gjennomføre en del endringer i selskapet. En av dem juryen har snakket med, tidligere sjefredaktør Gunnar Flikke i Adresseavisen, sier Mørseth allerede har markert seg som «Mister Adresseavisen», sier Brøske.

- Tilstedeværelse

Kriteriene for prisen Årets ledertalent i Trondheimsregionen, er at vedkommende er under 38 år og har lederansvar.

- Fra juryens side har vi sett på ledererfaring når vi plukker ut dem som skal gå til finalen. Det er en sum av resultat og personalansvar. Vi ser på hvordan de jobber med sine ansatte, og om de er synlige og tilstedeværende aktører i byen og regionen. Til siste der det lagt størst vekt på kompleksitet i lederoppgaven, og hvordan de løser den, sier Brøske.

Viseadministrerende direktør i Lindbak, Jan Petter Lindbak (33), ble nummer to i kåringen av Årets ledertalent 2016 og Stjørdals ordfører, Ivar Vigdenes (31), nummer tre.

LES PÅ PLUSS: Ansatte i Reinertsen blir bedt om å gå ned i lønn

38 nominerte

Det var ti finalister plukket ut til kåringen, fire kvinner og seks menn. 38 var nominert.

- Jeg er svært imponert over nivået på de unge lederne i regionen. De kommer fra mange ulike bransjer, det er bredde i alderen med mange unge nominert, som har fått tunge lederposisjoner i ung alder, sier Brøske.

Prisen er på 20 000 kroner. Den ble delt ut under Adecco og Næringsforeningens fagdag for ledelse på Byscenen onsdag. Dette er andre gang prisen er delt ut. Prisvinner i fjor var konserndirektør Thomas Reinertsen i Reinertsen.