Salget av hotellet fant sted i midten av oktober, men er offentliggjort først nå.

Det er det svenske eiendomsselskapet Midstar som har kjøpt hotelleiendommen hvor Clarion driver Hotel Grand Olav i dag.

- Midstar er et svensk eiendomsselskap som har lang erfaring innen det å investere i og eie hotelleiendommer. De eier en rekke hotelleiendommer i Sverige, men dette er det første hotellet de kjøper i Norge, sier eiendomsmegler Knut Efskin i Norion Næringsmegling. Det var han som formidlet salget.

Clarion skal fortsatt drive hotellet i Olavskvartalet etter salget.

Solgt for over 130 millioner

Det er Wenaas-familien som har eid hotellet frem til salget. Wenaasgruppen investerer både innen hoteller, shipping og alpinanlegg. Blant annet har familien gjort store investeringer i alpinanleggene i Oppdal og hotelleiendommer i fjellkommunen,

Etter det Adresseavisen kjenner til skal salgssummen for Hotel Grand Olav ligge et sted mellom 130 og 150 millioner kroner.

Hay takket nei

Da prosessen med å selge hotellet startet i vår, var det flere aktører som meldte seg som interesserte i hotelleiendommen. En av dem fikk til og med et bud akseptert, men trakk seg senere fra prosessen.

Megler Efskin vil ikke si hvem denne aktøren var, men etter det Adresseavisen kjenner til skal dette ha vært eiendomsinvestor Francis Hay. Hay eier en rekke hotelleiendommer og næringslokaler i Trondheim og nabokommunene. Blant annet eier han tomta hvor papirfabrikken på Ranheim holder til, samt Stav hotell som ligger langs E6 på strekningen mellom Trondheim og Stjørdal.

Økonomiadressa er på Facebook. Trykk «liker» og hold deg oppdatert på økonominyheter fra Midt-Norge.

- Etter at den andre aktøren trakk seg, gikk det relativt kort tid før vi begynte å få ting på plass og gjennomførte salget til Midstar, forteller Efskin.

Fornøyde med kjøpet

Adresseavisen har vært i kontakt med Midstar, som henviser til en pressemelding. I pressemeldingen skriver Midstar at de er klare over at hotellsituasjonen i Trondheim har endret seg i løpet av de siste årene.

- Vi er glade for å kjøpe et sentralt beliggende forretningshotell som har nært samarbeid med næringslivet og den kulturelle scenen i Trondheim. Trondheim og hotellmarkedet har hatt en solid økning i antall rom de siste årene, og den underliggende etterspørselen tyder på fortsatt vekst, sier investeringssjef Marc Henriksen i Midstar i en meldingen.