Konkursen i Multi-Bygg, som holder til i Kolvereid i Nærøy kommune, fører til at 21 ansatte mister jobben, skriver Namdalsavisa.

Entreprenøren har slitt med økonomien siden 2015, etter at selskapet Bolt Construction fra Mo i Rana kjøpte majoriteten av aksjene i Multi-Bygg i 2014. Ambisjonen var å ekspandere og konkurrere om større prosjekter.

Men både i fjor og i 2015 gikk selskapet med underskudd før skatt, på henholdsvis 8 og 6,3 millioner kroner.

Økte omsetningen

- Resultatet kan i all hovedsak knyttes til tre større prosjekter i Nord-Norge, sier daglig leder Jarle Strandvahl i Multi-Bygg til avisa.

Samtidig økte omsetningen fra 56 millioner i 2015 til 86 millioner kroner i fjor.

På grunn av de økonomiske problemene ba ledelsen Multi-Bygg i vår kreditorene om henstand. Hovedeier Bolt Construction ga samtidig selskapet kortsiktige lån, og generalforsamlingen i Multi-Bygg vedtok en aksjeutvidelse i selskapet rettet mot eksterne investorer i håp om å få inn mer kapital. Det lyktes ikke.

Vil starte på nytt

Ifølge Namdalsavisa skal Bolt Construction siden i vår ha sagt at selskapet skulle tilføres kapital fra morselskapet i konsernet. Men denne uka fikk Jarle Strandvahl i Multi-Bygg beskjed om at største eier likevel ikke vil tilføre nok kapital for å sikre forsvarlig drift videre.

Etter at Multi-Bygg slås konkurs, vil Strandvahl sammen med andre ansatte og tidligere samarbeidspartnere forsøke å gjenreise entreprenørselskapet, som ble etablert i 2004.