Bjarne Johan Faxvaag, eier av Faxvaag AS, kjøpte nylig en næringseiendom i Hitra Industripark Øst av Hitra kommune.

Faxvaag, som også driver Aug. Faxvaag AS i Kvenvær, forteller at han vil bidra til å skape et møtested -  «Hitraporten» som vil ligge på tomta mellom Rema 1000-butikken og TESS på Sandstad.

– Nå er tomta kjøpt og nå er vi i en herlig, kreativ idéfase. Vi inviterer med glede andre næringsaktører og interessenter i regionen til å se på muligheter, ideer og samskaping. Dette kan bli en smeltedigel, det blir jo Hitra og Frøyas «Silicon Valley» i miniatyr, sier Faxvaag og ler.

foto
Bjarne Johan Faxvaag, eier av Aug. Faxvaag AS og Faxvaag AS, kjøpte næringstomta for å skape et treffpunkt i Øyregionen. Foto: Julie Dønnem Lillevik

Ønsker å skape et møtested

Salget av tomta ble vedtatt av kommunestyret 27. april. Eiendommen ble solgt for kroner 3,2 millioner.

Faxvaag forteller ivrig om sine planer for området på Sandstad:

– Vi  ønsker å skape et møtested, et treffpunkt for øyværinger, det mangler i området der. Det er jo gode muligheter i en potensielt stor bygningsmasse. Vi ønsker primært å etablere et Yamaha Senter med servicefasiliteter, det vil si Yamaha båt motorer, Yamarin og Pioner båter, tilhengere med mer. Det er behov for skikkelig bra restaurant der, med uteservering på takterrassen og møtelokale/galleri/konsertlokale, butikk, utsalg, servicepunkt for å samle all lokalmaten på Hitra og Frøya. Alle reiser jo forbi Sandstad når man skal til øyene. Lengre opp i etasjene blir det mulighet for kontorareal/møtelokaler, treningsmuligheter  - og leiligheter til utleie kort/langtid, sier han.

foto
I første etasje tenker Faxvaag å ha båtbutikken, og resten av bygget er enda i idéfasen. Foto: Faxvaag AS/Privat.

Til vanlig driver Faxvaag handelsstedet Aug. Faxvaag AS og er i tillegg Yamaha og Yamarin båt/motorforhandler. Tankene om «Hitraporten» kom da det var behov for mer plass til deres virksomhet med båter og motorer.

– Vi har mange kunder langs den norske kyst og det er i den forbindelse perfekt med en mer sentral lokalitet for å nå en større del av markedet. Da jeg fikk se denne tomta på Kalvøya som kommunen hadde, tenkte jeg at dette kan bli så mye mer enn bare en båtbutikk. Den er blant det første du møter når du kommer opp fra Hitratunnelen og et flott bygg her vil bli godt å se på, besøke, bo i og jobbe i, sier han.

foto
Slik ser skissene av «Hitraporten» ut. Faxvaag har mange idéer til hva som kan komme i bygget. Foto: Faxvaag AS/Privat.

Åpen for innspill og idéer

Siden oktober i fjor har Faxvaag lekt med idéen om «Hitraporten». Nå som tomta er kjøpt er han åpen for innspill og idéer fra aktører på Frøya og Hitra.

– Etter vi er ferdig med idéfasen kan vi gå over til å konkretisere og planlegge nærmere. Deretter må man søke om å bygge, og da får vi se hva som er realistisk. Jeg tror nok at når det har gått et år, er vi ikke langt fra å sette en spade i jorda, sier han.

foto
Bjarne Johan Faxvaag har mange idéer for tomta og kaller det et kinderegg, og gode muligheter for aktører på Frøya og Hitra. Foto: Julie Dønnem Lillevik

Bygget vil ikke påvirke driften på Kvenværet, annet enn en at de kan bruke det som et knyttepunkt, forklarer Faxvaag.

– Prosjektet vil også styrke vår virksomhet i Kvenvær . Det blir et sentralt utstillingsvindu for Kvenvær, tilbudene, mulighetene og alt det gode øyriket har å by på, forklarer Faxvaag.