Da tar hun over etter Stein Terje Dahl (63) fra Interim Norge AS som har vært konstituert toppsjef i Siva siden januar da Espen Susegg trakk seg med få dagers varsel.

Siva presenterer den nye sjefen på sine egne nettsider onsdag ettermiddag.

Ingrid Riddervold Lorange er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun kommer fra Telenor og stillingen som leder for Telenor Global Shared Services. Hun begynte i Telenor i 1995 og har hatt en rekke lederstillinger og styreverv i selskapene i konsernet. Hun er i dag også styremedlem i Avinor Flysikring AS, skriver siva.no.

Forrige direktør trakk seg

Adresseavisen har skrevet flere saker siste halvåret etter at den tidligere direktøren Espen Susegg sa opp jobben på nyåret. Da sa han til Adresseavisen at han skulle gå på ski og tenke over hva han skulle gjøre.

 I mai konkluderte en ekstern gransking med at den avgåtte Siva-direktøren brøt selskapets etiske regelverk.

Etter det ble også Elisabeth M. Støle fritatt fra sitt verv som styreleder i Siva.

Lorange sier til siva.no at hun gleder seg til å bli kjent med de ansatte og hele Sivanettverket rundt om i Norge.

- Det er et privilegium å få jobbe sammen med dem i det betydningsfulle arbeidet med å bidra til utvikling av næring og industri i hele landet, sier Lorange.

- Erfaren leder

Konstituert styreleder i Siva, Sverre Narvesen, sier at han er meget tilfreds med ansettelsen.

- Siva har et viktig oppdrag med å utløse lønnsom næringsutvikling i hele Norge. Som et statlig virkemiddel er det viktig at vi evner å være i forkant for å øke konkurransekraften til små og store bedrifter. Ingrid Riddervold Lorange har omfattende kompetanse og erfaring innen internasjonal forretningsutvikling, digitalisering og omstilling. Hun er en erfaren leder og vil bidra til at Siva utvikler seg videre som en attraktiv og kompetent partner for utvikling av norsk næringsliv, sier Sverre Narvesen til egen nettside.

Siva, Selskapet for industrivekst, ble etablert i 1968 og er statens virkemiddel for tilretteleggende eierskap og utvikling av bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet. Siva har hovedkontor i Trondheim.