Helland forbereder seg denne uken på landslagets VM-kvalifiseringskamper mot Aserbajdsjan og San Marino, men bekrefter overfor Adresseavisen at han har kjøpt seg et prosjektert hus like ved Lerkendal.

Huset skal stå ferdig om et års tid, og Rosenborg-vingen flytter da ut av leiligheten som også ligger rett ved hjemmebanen.

- Jeg har hatt leilighet nå, og har hatt lyst på hus. Jeg begynner å bli såpass voksen, og dama har fått seg fast jobb. Det har jo for så vidt jeg også, sier Helland, som i sommer forlenget kontrakten med Rosenborg ut 2020-sesongen.

Startpris

Huset bygges rett ovenfor Sintefs hovedkontor på Lerkendal. Helland sier det blir på 160 kvadratmeter, og har en startpris på 7,2 millioner kroner.

- Så kan det komme på kostnader hvis det blir gjort endringer underveis, sier han.

På spørsmål om huskjøpet betyr at han ser for å bli på Lerkendal i årene fremover, svarer Helland:

- Ting tyder på det. Jeg har lang kontrakt, men samtidig vet man aldri. Jeg tenker uansett at jeg skal bo i Trondheim, og jeg kan leie ut huset hvis det blir aktuelt, sier han.

I portrettintervjuet i Adresseavisen omtales Helland som en «notorisk forseintkommer», men i det nye huset vil han fortsatt bo bare noen minutters gange fra treningsfeltet på Lerkendal.

Til Solsiden

Rosenborgs danske toppscorer Christian Gytkjær har også kjøpt seg bolig i Trondheim. Kjøpet kom frem i et intervju med Dagbladet sist helg, og Gytkjær sier til Adresseavisen at leiligheten ligger på Solsiden.

- Jeg flyttet inn for en måned siden, sier Gytkjær.

Han ønsker ikke selv å kommentere prisen, men ifølge en oversikt over boligoverdragelsene kostet leiligheten i Dyre Halses gate drøyt 4,2 millioner kroner.

Tidligere i høst ble det også kjent at Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har kjøpt bolig til 11,2 millioner kroner på Øya i Trondheim.

9,8 millioner

En annen RBK-spiller har sammen med kona brukt mer penger på bolig. Rosenborgs sykmeldte keeper Alexander Lund Hansen og tidligere håndballstjerne Gøril Snorroeggen har ifølge Adresseavisens eiendomsbase kjøpt bolig på Lohove for 9,8 millioner kroner.

Selgeren er et utbyggingsselskap eid av Koteng Bolig og oljeteknologigründer Morten Eriksrud.

Lund Hansens videre karriere er på vent etter hodeskaden han pådro seg i februar, og han fortalte i et intervju med Adresseavisen i sommer at han og Snorroeggen var i ferd med å bygge nytt hus.

Leilighet: Toppscorer Christian Gytkjær har kjøpt seg egen leilighet i Trondheim. Foto: Finn Walther