Hos Inderøy Slakteri er det gode tider om dagen.
Torsdag kveld fikk de Stiftelsen Norsk Mats hederspris under norgesmesterskapet i kjøttprodukter som fant sted i Oslo.
Dette for Inderøysodd.
– Det er spenstig at en 80 år gammel kjøttbedrift har hatt samme hovedpunkt gjennom mange år, nemlig Inderøysodd, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundquist.
Knalløkning
Soddet, som nå altså har fått benevnelsen «Beskyttet Geografisk Betegnelse» er svært populært.
I mars og april har de solgt cirka 130 tonn. Det er en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med 2021.
– Det er tydelig at koronaen holdt på å slippe taket, og at folk ville bruke Inderøysodd i forbindelse med selskapeligheter, sier Håvard Gausen, som er daglig leder i Inderøy Slakteri.
Rekordsalg hittil i mai
Ved slakteriet ser de at også i mai måned får de tidenes salg på sodd og tilbehør.
– Vi hadde også rekordsalg i helga som var. Da leverte vi 3000 liter ferskt sodd til konfirmasjonene i området, sier han.
– Full guffe
Nå produserer de for fullt for å kunne ta unna for den store etterspørselen.
– Her er det full guffe, med rundt 3300 liter sodd og 2200 kilo kjøttboller hver dag.
– Så alle skal få – både til 17. mai og til konfirmasjonene som kommer nå utover i mai og juni, beroliger Gausen.