Hos Inderøy Slakteri er det gode tider om dagen.

Torsdag kveld fikk de Stiftelsen Norsk Mats hederspris under norgesmesterskapet i kjøttprodukter som fant sted i Oslo.

Dette for Inderøysodd.

– Det er spenstig at en 80 år gammel kjøttbedrift har hatt samme hovedpunkt gjennom mange år, nemlig Inderøysodd, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundquist.

Knalløkning

Soddet, som nå altså har fått benevnelsen «Beskyttet Geografisk Betegnelse» er svært populært.

I mars og april har de solgt cirka 130 tonn. Det er en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med 2021.

– Det er tydelig at koronaen holdt på å slippe taket, og at folk ville bruke Inderøysodd i forbindelse med selskapeligheter, sier Håvard Gausen, som er daglig leder i Inderøy Slakteri.

Rekordsalg hittil i mai

Ved slakteriet ser de at også i mai måned får de tidenes salg på sodd og tilbehør.

– Vi hadde også rekordsalg i helga som var. Da leverte vi 3000 liter ferskt sodd til konfirmasjonene i området, sier han.

– Full guffe

Nå produserer de for fullt for å kunne ta unna for den store etterspørselen.

– Her er det full guffe, med rundt 3300 liter sodd og 2200 kilo kjøttboller hver dag.

– Så alle skal få – både til 17. mai og til konfirmasjonene som kommer nå utover i mai og juni, beroliger Gausen.

Her fikk Inderøy Slakteri AS fikk Stiftelsen Norsk Mats hederspris 2022. F.v. Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist, styremedlem Ståle Gausen, produksjonsleder Svein Harald Kirknes og pølsemaker Marte Størvold. Foto: John Terje Pedersen / KLF