Statens vegvesen har i dag annonsert at de planlegger å forlenge kontrakten de har med Q-Free på drifting av bomveisystemene i landet med ytterligere tre år.

- Det er ikke den største kontrakten vi har fått, men den er definitivt stor. Det er en kontrakt på driften av systemet som genererer transaksjoner for alle bomstasjoner i Norge, sier fungerende konsernsjef i Q-Free, Roar Østbø.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Viktig avtale

Den første kontrakten på drifting av disse systemene fikk selskapet tilbake i 2006.

- Det er klart dette er viktig for oss. Vi har hatt driftsavtalen her hele veien, og den avtalen er en del av det som vil bidra når vi forsøker å snu resultatet fra i fjor.

Forlengelsen er for trondheimsselskapet verdt rundt 170 millioner kroner over de tre årene, ifølge en børsmelding. Kontrakten er ikke endelig før fristen for innsigelser løper ut i midten av april.

Vil ha mer

- I Norge er det lite klaging på sånt, så for oss vil det nok ikke spille noen rolle. I tillegg er jo dette en kontrakt vi allerede har.

Nå sikter de seg også inn på å ta over kontrakten på selve bombrikkene som Norbit, et annet selskap med tilholdssted i Trondheim, nå har.

- Ja, vi har definitivt tenkt å prøve oss på brikkene igjen når den kontrakten går ut på anbud, avslutter Østbo.

Nyheten om forlengelse kommer to uker at selskapet vant sin største kontrakt noensinne på 470 millioner. Det var en avtale om å levere et nasjonalt bombetalingssystem for lastebiler i Slovenia, og ble inngått sammen med Q-Frees samarbeidspartner i landet, Telekom Slovenije.

Lurer du på hvordan det gikk med Q-Free og andre trønderske selskaper på børsen i fjor? Da må du lese denne saken! (PLUSS)