I personmarkedet vil bankens beste rente dermed være Boliglån Ung AKA, med en nominell rente på 1,94 prosent. Samtidig settes sparekontiene AKA og Partneravtaler opp med 0,25 prosentpoeng,

– Flere i jobb, kombinert med økte priser og lønninger, er en god pekepinn på at norsk økonomi går i riktig retning. Med denne rentejusteringen tilpasser vi oss endringen i styringsrenten og markedsituasjonen. Norges Bank sender et tydelig signal når de samtidig varsler ytterlige syv rentehevinger, men vi skal fortsette å være konkurransedyktige, sier leder for personmarked i Danske Bank Norge, Aleksander Dahl, i en pressemelding.

Nye listepriser gjelder fra og med 30. mars, for Akademikerkunder 20. april. Eksisterende boliglånskunder vil bli varslet om endringen i løpet av de nærmeste dagene og disse vil gjelde fra 13. mai. Det er mulighet for variasjoner i renteendringen til enkelte kundegrupper, opplyser banken.

Danske Bank er en av flere banker som har satt opp renta de siste dagene, som en følge av Norges Banks renteheving i forrige uke.