Næringsministeren har stått i et massivt mediekjør i to uker rundt hans nære venn Rune Olsøs ansettelse som administrerende direktør i Entra Eiendom.

Siden april har statsråden erklært seg inhabil i saker som omhandler Olsøs direktørstilling i det statlige selskapet.

Nå forteller Giske at han har støttet sin venn i den tøffe tida.

- Jeg har vært lyttende og støttende på et menneskelig plan. Men jeg holder meg langt unna selve innholdet i saken, sier Giske.

Det er vel knapt noen i Norges land som ikke har fått med seg bråket rundt ansettelsen av Rune Olsø som Entra-sjef. Hvordan har dagene dine artet seg de siste to ukene?

- Det har vært et par strevsomme uker. Den første uken var jeg på høstferie med datteren min. Den ble relativt oppstykket, og det er selvfølgelig synd når jeg var alene med barnet mitt. Det endte med at min ni år gamle datter krevde to euro for hver telefonsamtale jeg besvarte. Hvor mye jeg skylder henne har jeg ikke oversikt over, men beløpet er betydelig. Den andre uken var enda mer hektisk. Da var det fullt opp med reiser samtidig med håndteringen av Entra og pågangen fra media.

Giske sier han har kjent Olsø siden han meldte seg inn i AUF som 16-åring.

- Siden 1989 har jeg sett ham bruke kvelder, helger og ferier på politikken han tror på. Han er en hardtarbeidende mann med stort hjerte for å gjøre Trondheim bedre. Privat har han blitt en god venn. Vi har jevnaldrende døtre som leker godt sammen, og vi møtes i familiære sammenhenger noen ganger i året. Da leker vi med barna, lager god mat og har det trivelig.

Hvilke kvaliteter setter du størst pris på hos Olsø?

- Da han ledet Trondheim Arbeiderparti og satt i bystyret var han drivkraften bak flere viktige saker, som gratis trygghetsalarm for eldre og oppussing av skoler. Rune har bestandig vært fokusert på forbedringer som er viktig for folk. Som privatperson kunne jeg ha nevnt mange gode egenskaper, og en sterk kvalitet er at han er en veldig god far.

Les hele intervjuet med Trond Giske i lørdagens utgave av Adresseavisen.

LES KOMMENTAR: Hvem skal ut? Rune Olsø