Boligprisene i Trondheim har i september utviklet seg svakere enn i Oslo og Stavanger (-1,0 prosent og -0,2 prosent), men sterkere enn i Bergen hvor prisene sank med 1,6 prosent, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

På landsbasis sank prisene med 1,6 prosent, noe som er svakere enn normalt for måneden. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene på landsbasis ned 0,5 prosent.

- Utviklet seg svakt

- Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter at boligprisene vil fortsette å falle frem mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i pressemeldingen.

Han sier samtidig at nedgangen er kraftigere enn vanlig, og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013.

I august falt boligprisene i Trondheim med 0,3 prosent, mens de i juli gikk ned 0,8 prosent.

De siste tolv månedene har prisene i Trondheim steget med én prosent, mens prisene på landsbasis er 1,5 prosent høyere det siste året.

Trondheim har likevel en sterkere tolvmånedersvekst enn Oslo, Bergen og Stavanger.

Eiendom Norge legger ikke frem sesongkorrigerte tall for de enkelte byene.

- Fryktet at demningen skulle sprekke

Salgsleder Ola Mogseth hos Meglerhuset Nylander sier at han fryktet at Trondheim skulle få et kraftigere prisfall, og sier at han foreløpig puster lettet ut.

- Jeg fryktet at demningen skulle sprekke, sier Mogseth, som blant annet peker på at det ble solgt 12,3 prosent færre boliger i Trondheim i september enn i samme måned i fjor.

Samtidig ble det lagt ut 537 boliger for salg, noe som er 4,7 prosent flere enn i september i fjor. Den gjennomsnittlige salgstiden i Trondheim var i september på 29 dager, som er en økning på tre dager fra august.

- Folk er utrolig selektive på hva de ønsker. Enkelte boliger ligger som bly og er vanskelige å selge, og det er de som trekker ned snittet, sier Mogseth.