- Det blir meksikansk streetfood på en måte. Kjapt, godt og sunt, sier medeier og driver av Tacopedia, Oscar Jimenes Salazar.

I slutten av august eller begynnelsen av september åpner Tacopedia i lokalene hvor BN Bank tidligere holdt til på Torvet i Trondheim. Salazar skal stå for driften av hurtigmatrestauranten sammen med blant andre Guillermo Lopez Castelan. De to driver også den meksikanske restauranten Frida i Fjordgata sammen.

Med den sentrale beliggenheten på Torvet regner Salazar at det blir lettere trekke til seg kunder enn det har vært på Frida.

- Erfaringen fra Fjordgata hvor vi ligger i kjelleren, er at det er vanskelig i starten. Men her går det folk forbi hele dagen, og det er nært andre restauranter, sier Salazar.

- Ta med fredagstacoen

Han frykter ikke konkurransen fra burgerkjedene McDonald's og Burger King, som ligger i nærheten.

- Vil vil ikke tape til konkurrentene, det går heller andre veien. De ligger like ved og koster det samme. Det gir bare flere alternativer, sier Salazar.

Prisen på en meny blir 100-130 kroner.

- Alt lages fra bunnen av. Vi importerer maismelet til tortillaene, grønnsaker og krydder. Det skal være unikt som på Frida, sier Salazar.

Det blir rundt 70 sitteplasser i det 350 kvadratmeter store lokalet, i tillegg til take away.

- Da kan folk kjøpe fredagstacoen her og ta den med hjem, sier Salazar.

Data, eiendom og mat

De to Frida-gründerne eier 25 prosent av Tacopedia, mens eiendomsselskapet Zolen & Månen eier 75 prosent. Gunnar Barstad fra Malvik er hovedeier i Zolen & Månen. Han er også gründeren bak dataselskapet Systor. Sønnen til Barstad, Magnus Eggen Barstad, er daglig leder i Tacopedia.

- Vi er investor og partner, og skal stå for den overordnede driften. Frida-eierne skal stå for restaurantdriften. Det er en mangel i restaurantbransjen at folk med forskjellig kompetanse går sammen, sier Magnus Eggen Barstad.

Han forteller at en av grunnene til at de nå velger å satse på restaurantdrift, er at de eier bryggelokalene som Frida holder til i.

Vil lage kjede

Barstad sier de har brukt et halvt år på å finne lokaler til Tacopedia.

- Det betyr alt å ligge her med tanke på fremtidsutsiktene. Det er mye folk her hele tiden, og i helgene vil vi ha nattåpent, sier Barstad.

Ambisjonen er at Tacopedia blir en kjede.

- Ambisjonen vi starter med er at det går så bra at vi kan forsyne Trondheim med meksikansk mat, sier Barstad.

- Mer liv på Torvet

Det er Dora AS som eier bygget hvor Tacopedia åpner på bakkeplan. I etasjene over holder finanskonsernet Nordea og Privatmegleren til. Daglig leder og medeier i Dora, Geir Halmøy, forteller at de i utgangspunktet regnet med å leie ut til en butikk.

- Vi har jobbet med dette lenge. Etter hvert dukket spørsmålet opp om det ikke kunne være en restaurant. Å konvertere fra butikklokaler til restaurant er positivt for det som skjer på Torvet. En restaurant trekker flere mennesker, og gir mer tilbake til Torvet, sier Halmøy.

- Restaurantstripe

Avdelingsleder for utleie i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling, Lars Berger, har hjulpet Dora med å finne leietaker. Han peker på at det har blitt mange spisesteder å velge i på og rundt Torvet.

- Det skjer mye positivt i Midtbyen når det gjelder serveringssteder og eksklusive butikker. Fra Alma’s og Egon i Prinsenkrysset, via nye Frati, Lille, San Sebastian og Ågot Lian er det nå en stripe med flere alternative spisesteder, sier Berger.

Han viser også på at det å samle bussrutene i Prinsenkrysset skaper mer liv på Torvet.

- Det nye kollektivknutepunktet i Prinsenkrysset trekker så mye folk til området at Narvesen etablerer en kiosk i Arbeiderforeningen. Det trekker folk og tyngdepunktet i Midtbyen mot Torvet, sier Berger.