- Michael Minervini med partnere har vist en meget god evne til å utvikle nye restaurantkonsepter som treffer markedet og etterspørselen. I tillegg til å tilby Trondheim nye konsepter har virksomheten også vist evne til å fornye etablerte konsepter med god timing andre steder, sa banksjef i Danske Bank og medlem av juryen, Terje Strickert Samdal, da han kåret Minervinis restaurantvirksomhet til Årets handelsbedrift 2016.

Minervini driver sammen med partnerne Bernhard Saverimuthu og Thomas Engel Nilsen restaurantene Frati, Øx, Aisuma, Frati Catering, Banksalen, Una Pizzeria og nyåpnede Le Bistro, som ligger i lokalene hvor Bari tidligere lå. Minervini eier også 40 prosent av restauranten Kolonialen i Oslo.

Michael Minervini fikk utblandet vin som fireåring, og var en dreven pizzabaker før han var ni.

- Lav dørterskel

- Grunnen til populariteten er blant annet at det er valgt en profil på restaurantene som inkluderer mer enn de ekskluderer med tanke på innhold og prisnivå. Restaurantene har gitt folk mange gode grunner til å møtes over et velsmakende måltid og god drikke, sa Samdal.

Minervini som var svært glad for prisen, bekrefter at det folkelige er viktig.

- Det er veldig sentralt på alle stedene at dørterskelen er lav. Det skal ikke være jåleplasser, men samtidig skal vi være innovative når det gjelder atmosfære og konsepter. Restaurantene skal være for alle typer mennesker i alle aldre, sier Minervini.

- Vil bli et perfekt tilskudd til Solsiden.

Betydelig vekst

Prisen Årets handelsbedrift deles ut årlig av Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank. Kriterierene er god økonomisk utvikling de siste årene, bedriften må ha vist evne til innovasjon og markedstilpasning og den må ha hovedkontor i Trondheim og ekspandere ut herfra.

Minervinis restaurantvirksomhet hadde en samlet omsetning på 147 millioner kroner i fjor, og et overskudd på 14,1 millioner. Det er en betydelig økning fra 2013, da tallene til sammenligning var henholdsvis 89,9 millioner og 7,1 millioner. Minervinis restaurantvirksomhet sysselsetter 125 årsverk.

Kona fikk prisen i fjor

Minervini, som tok over driften av familierestauranten Frati i 1995, har samtidig som virksomheten har vokst også sett at folks restaurantvaner har utviklet seg.

- Tidligere gikk folk ut og spiste i helgene, mens det var stillere på hverdagene. Nå er alle dagene bra dager, og noen spiser også ute flere ganger om dagen, sier Minervini.

Fjorårets pris gikk også delvis til samme familie. I fjor ble kleskonsernet Kleins kåret til Årets handelsbedrift 2015. Da mottok Minervinis kone, Miriam Klein Minervini, prisen sammen med broren Robert Klein.

foto
I fjor vant Michael Minervinis kone, Miriam Klein Minervini, prisen Årets handelsbedrift 2015 som medeier i Kleins.

Videre til Natteravnene

Prisen er en sjekk på 25 000 kroner, som vinneren gir videre til en organisasjon med et godt formål.

- Jeg er glad i Midtbyen og ser hva som skjer i byen på nattetid. Derfor gir jeg prisen til Natteravnene i Midtbyen, sier Minervini.

I tillegg besto prisen av et kunstverk.

Prisen Årets handelsbedrift har vært delt ut siden 2006. Tidligere vinnere er Keins, Jordbærpikene, Prøven Bil, Reitangruppen, Kremmerhuset, Eplehuset, Retro, Falkanger, Norrein og Big Bite

I årets jury satt daglig leder i Retro og leder i Fagråd Handel i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Jørgen Voie Sagmo, daglig leder Kirsten Schultz i Midtbyen Management, banksjef Terje Strickert Samdal i Danske Bank og administrerende direktør Berit Rian i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.