– Hæ? Jeg blir målløs! Wow! Det er helt utrolig, har lyst til å hoppe i taket! Fy søren, hvor artig! utbrøt en strålende blid osteprodusent da vinneren ble avslørt.

Mona Nynes tok for noen år siden over den fra før prisvinnende gården på Helgebostad på Hitra. Og i kveld beviste Nynes og kollegene i Hitra gårdsmat at de virkelig har evnet å føre de gode oste-tradisjonene videre. Hitra gårdsmat var nominert med hele to av tre oster i finaleheatet i kategorien «årets ost». Og det er osten Ung grotteost som juryen virkelig har forelsket seg i.

– Nydelig kremet konsistens, sier juryen blant annet.

foto

Nynes takker alle medarbeiderne sine for innsatsen.

– Bak enhver en ost legger vi sjela vår i å lage det. Det er er arbeid, sier Nynes til Matkanalen, som sender prisutdelingen.

Det Norske Måltid arrangeres i 2021 for 14. året på rad, og er en av landets mest prestisjefylte konkurranser innen mat og drikke.

Tidligere i kveld ble Gravet laks fra Garnviks Røkeri på Frøya vinner av Det Norske Måltid i kategorien «sjømat foredlet» .

«Krabbeklør, gigant» fra Hitramat var finalist i kategorien «sjømat», men nådde ikke helt opp. Her ble fersk skatefilet fra Domstein Sjømat i Stavanger utropt til vinner.