- Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

- Alle her har cellekontor, og jeg synes det er best. Vi vurderte å flytte til andre lokaler med landskap for noen år siden, mest for å spare penger, men jeg tror ikke vi ville spart på sikt. Vi jobber med så mye ulikt her, noen prater mye og har mange møter, mens andre trenger å ha det stille og rolig. Da ville det blitt kaos og dårlig trivsel med landskap.

- Hvordan kommer du deg på jobb?

- Jeg bor på Tyholt og jobber på Rosten. Om vinteren kjører jeg bil, men i sommerhalvåret sykler jeg når jeg kan. Det blir en halvtime hver vei med en del oppoverbakker begge veier, så når jeg sykler så er det dagens treningsøkt.

- Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

- Jeg håper de mener jeg er omgjengelig og interessert. Det er ikke flere ansatte her enn at jeg vet hva hver enkelt holder på med, og jeg håper det inspirer at jeg viser interesse for den enkeltes arbeidsoppgaver og hverdag. Jeg tror nok også de vil si at jeg er travel. Travel, men til stede håper jeg de sier.

- Drar du på fest sammen med dine ansatte?

- Å ja, jeg er gjerne med! Jeg synes det er veldig ok å møtes utenom jobben også, om det er med eller uten alkohol. Vi har innebandytrening hver tirsdag og også en egen gågruppe. I april skal vi ha releaseparty i lokalene våre, når vi lansere ny hjemmeside i forbindelse med 30-årsjubileet. Det gleder jeg meg til.

- Er du også med på nachspielene?

- Jeg har vært på ett nachspiel på mine ni år her, så der er jeg nok dårlig. Det er ikke fordi jeg ikke vil, men jeg blir rett og slett trøtt. Jeg kjenner mine egne begrensninger og går legger meg når festen er over.

- Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

- Jeg synes det er veldig ansvarlig å intervjue folk til en jobb, og at kjemien stemmer så innmari godt og jeg vet at denne personen ville passet inn sosialt, men så må jeg likevel si nei til fordi vi ikke har rett plass i systemet ledig. Det er selvsagt også veldig vanskelig å måtte si opp noen, da blir det mye følelser. Å si opp noen skal heller ikke være enkelt.

- Hvordan inspirerer du dine ansatte?

- Vi har jo 30-års jubileum i år. Vi har lagt om profilen i forbindelse med jubileet, modernisert oss uttrykksmessig. Det håper jeg gir ny glød. Jeg tror også jeg inspirerer med å selv stå på og etterleve våre verdier, som er pålitelig, trygg, inkluderende, engasjert og kreativ. Alle våre medeiere i bedriften må være ansatte, medeierskap er jeg sikker på gir en ekstra inspirasjon.

- Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

- Nei, men det er mest tilfeldig. Samtidig så er vi jo så mye sammen på jobb, at jeg ikke har så stort behov for å se de samme på fritiden også. Vi har jo også sportslig omgang på innebandytreningene og på kanonballkamper gjennom sesongen, så jo da, vi ser hverandre også utenom jobb.

- Er du også familiens sjef?

- Der må jeg si det er delt demokrati.

- Hva er ditt beste resultat i Birken?

- Jeg har faktisk deltatt på Birken, jeg har både syklet og gått den på ski. Jeg brukte riktignok uendelig lang tid, men hvem bryr seg om det? Jeg syklet på fem og en halv time og brukte seks og en halv time på ski. Jeg har som mål å komme meg under fem timer på begge to en gang i fremtiden Jeg sykler hele sommeren og går på ski om vinteren. Hjemme har vi treningsrom i kjelleren, noe som gjør at det blir lavterskel å få tatt seg en økt.

- Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

- Det er jo vanskelig å si, men jeg er medeier i bedriften og det gjør nok at jeg blir her. Men om jeg få fortsette å være leder må styret bestemme, men jeg har i alle fall som intensjon å sitte i stillingen så lenge jeg kan. Jeg synes det er givende å jobbe med motivere hver enkelt og jeg trives med å ha muligheten til å påvirke.