Under Næringsforeningen i Trondheimsregionens manifestasjon hadde statsminister Erna Solberg tatt med seg flere budsjettlekkasjer i kofferten.

Temaet de ville belyse var klima, grønn omstilling og nye arbeidsplasser. I talen til næringslivet understreket hun viktigheten av å få fart på skiftet til grønn teknologi. Etter talen la hun frem nyheten om at en av måtene dette skal skje på, er gjennom påfylling av nye milliarder til Enovas klimateknologifond.

- Vi har fra før av lovet å styrke fondet med 12,75 milliarder kroner som utover det som ligger i klimaforliket. Nå vil vi gi fondet ytterligere noen milliarder, noe som vi tror vil bidra til å redusere klimagasser, økt sysselsetting og en smart og nyskapende industri, sa Solberg.

Skattelette til energieffektive boliger

Med seg på pressekonferansen hadde Solberg olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og klima- og miljøminster Tine Sundtoft (H). Lien kom også med en viktig nyhet for de som ønsker å bygge miljøeffektive boliger.

Frem til nå har Enova nemlig kunnet dele ut støtte til privatpersoner og utbyggere som ønsker å bygge energieffektive boliger. Ved neste års statsbudsjett innføres det en ordning som gjør at man i stedet for å søke til Enova, kan få skattelette for tiltakene.

- Man vil selvsagt måtte følge Enovas kriterier for støtte for å få skattelettet. Men poenget med dette er at vi skal bidra til mer energieffektivisering og samtidig kunne leve normale liv. Man skal slippe å ta på seg en ekstra ullgenser for å leve energieffektivt i dag, sier Lien.