På tampen av fjoråret fikk gründer og administrerende direktør Inge Five konsesjon til å drive bankvirksomhet, og Debank startet opp driften i midten av februar i år.

Banken tilbyr finansiering til små og mellomstore bedrifter, blant annet gjennom å kjøpe fakturaer som bedriftene har sendt til kundene sine.

Nå skal banken samarbeide med regnskapsselskapet Azets, som selv er relativt nystartet. Selskapet ble etablert i 2016, etter tidligere å ha vært en del av det norske IT-konsernet Visma.

Distribusjon og teknologi

Azets tilbyr å ta seg av blant annet regnskap-, lønn- og bemanningstjenester, og hadde i fjor to milliarder kroner i omsetning. Selskapet opplyser at de har rundt 22 000 kunder, og nå skal de også tilby Debanks tjenester.

- Vi får tilgang til en stor distributør, og i tillegg vil vi inngå et teknologisk samarbeid, sier Five om avtalen.

Azets eies av det britiske fondsselskapet Hgcapital, og har kjøpt opp flere nordiske bedrifter etter etableringen i fjor. Five sier at et oppkjøp av Debank ikke har vært diskutert.

- Det er ikke umulig at de går inn på eiersiden etter hvert, men dette handler først og fremst om at vi har gjensidig nytte av hverandre, sier han.

foto
Signert: Inge Five (t.h.) underskrev avtalen sammen med administrerende direktør Roar Wiik Andreassen i Azets. Foto: Debank

Investorer

De største eierne i Debank var per 7. juli investeringsselskapet til Europark-gründer Snorre Bentsen (10%), rederarvingene Helene og Christian Sundt gjennom selskapet Sundt AS (9,3%) og investeringsselskapet til eiendomsinvestoren Petter Fredrik Neslein (7,5%).

Ved utgangen av juni hadde banken lånt ut i underkant av 19 millioner kroner til kundene sine.

- Vi ble litt forsinket etter oppstarten fordi vi måtte vente på at systemene var klare, men vi opplever en jevn vekst og kundene kommer. Jeg er en utålmodig person, og vil at ting skal gå veldig fort, men det tar tid å bygge opp en merkevare og kunder, sier Five.