Ved Einhøvlingsvannet på Dovrefjell ligger en hytte. Midt i det gamle skytefeltet, med utsikt til Snøhetta. To og en halv time til fots fra nærmeste bilvei, og med moskus og villrein som eneste nabo. Eller. Hytte er kanskje å overdrive. Et skur er en mer passende beskrivelse på eiendommen fra 1947 som først ble omtalt av Finansavisen.

I overkant av 12 kvadratmeter med spartanske fasiliteter, et medfølgende naust som er omtrent like stort, og en steinborg som fungerer som toalett. Pris? Én million kroner.

Lyst til å dra på fjelltur, men synes det å kjøpe hytte blir litt i overkant? Her er Norges ti mest populære fjelldestinasjoner målt i antall besøkende.

- Unik beliggenhet

- Dette er for de veldig spesielt interesserte. Vi har vurdert prisen til én million, og det har takstmannen også, men det er veldig vanskelig å sette en pris på denne ettersom det ikke finnes noe sammenlignbart, sier Erlend Sørlie i Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Finansavisen.

Ifølge annonsen er hytten innredet med to sengeplasser, et hjørneskap, kjøkkenbord og en stol, i tillegg til en benk for gassbluss og en vedovn. Selv om det er et stykke til nærmeste bilvei går det om sommeren an å søke om tillatelse til å bruke en traktorvei for å komme seg nesten helt til døren.

- Dagens eier har måttet planlegge bruken etter når Forsvaret ikke bruker området som skytefelt. Det unike med den er beliggenheten nesten 1400 meter over havet, og jaktterrenget ligger rett utenfor stuedøren. Fiskevannet er også godt, sier Sørlie til avisen.