I en spørreundersøkelse utført av Næringsforeningen i Trondheim svarte 67 prosent av de spurte lokalpolitikerne i Trondheim «Nei» på spørsmålet om elbiler fortsatt bør få gratis parkering på gateplan.

- Presser bort handelsparkering

- Arbeidsparkering for elbiler presser bort handelsparkering. Det er ikke bra. Vi må ta hensyn til hele bredden av virkemidler, slik at det fremdeles stimuleres til bruk av elbil, men tiden er kanskje inne for å ta bort noen av fordelene for elbiler, sier gruppeleder Yngve Brox i Høyre.

Kun 16 prosent av dem som deltok i undersøkelsen svarte «Ja», og innad i partiene er det kun i SV at et flertall av de spurte representantene stilte seg positive til å beholde ordningen med gratis parkering for elbiler.

Også Miljøpartiet De Grønne (MDG), som har vært blant forkjemperne for elbilenes fordeler, åpner nå for å fjerne en del av incentivene.

- Elbilfordelene må på sikt fases ut, og ordningen med gratis parkering for elbiler bør fases ut nå, sier bystyrerepresentant Jan Bojer Vindheim i MDG.

- Økonomi var grunnen til at vi kjøpte elbil

Elbileier Anniken Karlgård By fra Orkanger mener det er synd dersom godet med gratis parkering for elbiler blir fjernet.

- Det er veldig greit å ta elbilen inn til byen når det er gratis parkering. Det er synd om det godet skulle bli borte, sier By.

Hun forteller at det hovedsakelig var økonomiske hensyn som fikk henne og mannen til å gå til innkjøp av elbil.

- Mannen min arbeidet tidligere i sentrum, og da sparte han mye penger på parkering ved at vi kjøpte elbil. Samtidig slipper vi bompenger, noe som kommer godt med, sier By.