- Mottakelsen har vært over all forventning, sier kommunikasjonssjef i WiMeet, Lasse Brurok.

Sammen med Eirik Skjellfjord fra Fannrem og fire andre gutter jobber han med appen. Fem av gutta sitter i ledergruppa, og alle disse fem er eiere.

- Ideen til WiMeet var det Manav Kumar og Mads Larsen, to kompiser av meg, som hadde, forteller Brurok fra Ranheim.

Virkelig sosiale medier

- Vi hører mye om sosiale medier, men i realiteten er det ikke sosialt i det hele tatt. Man blir uoppmerksom, og i sosiale sammenhenger sitter folk med nesa ned i telefonen. Det hele startet med en idé om en app som faktisk er sosial, og som gjør det enklere for folk å møtes.

- Vi ville skape det virkelig sosiale mediet, sier han.

Møt nye og gamle venner

Brurok forteller at WiMeet har to viktige funksjoner. Du kan møte nye venner, men den legger også opp til kontakt med venner du allerede har.

- Appen har en kalenderfunksjon som er med på å gjøre den unik, forteller han.

- Her legger du inn dager og tider du har mulighet til å møtes på for eksempel en kafé, på et utested eller utendørs. Neste steg er at du får invitasjoner fra andre til å møtes. Du logger inn på appen med Facebook, og på den måten har du muligheten til å planlegge møter med venner du allerede har der som har appen. Det er en fin måte å holde kontakten på, men det er også en måte å komme i kontakt med nye mennesker på. Kanskje man er voksen og har flyttet til et nytt sted? Da kan det være vanskelig å finne nye venner, og appen er et godt hjelpemiddel.

Ligger det penger i en god app? Her kan du lese hva de andre app-gründerne i Trøndelag har tjent på sine idéer!

Datingapp

Brurok legger ikke skjul på at WiMeet også kan fungere godt som en datingapp. Apper som Tinder og Happn har blittpopulære de siste årene, men WiMeet skiller seg ut på et område.

- Vi har fjernet chattefunksjonen, forteller Brurok.

- Nåtidens dating baseres mye på chatting, men det er ofte bare en måte å utsette noe som kanskje ikke kommer til å skje på. Kanskje bruker man to uker på å chatte med en person før man møtes, så viser det seg at man ikke passer sammen i det hele tatt. Ved å fjerne chattefunksjonen tvinger vi folk til å møte den andre personen med en gang.

- Du kan se på det som mer effektiv dating. Du blir nødt til å møte folk og se de i øynene med en gang.

LES OGSPÅ: Wordfeud-gründer tjener fortsatt millioner

Investerer tid og penger

Gutta har investert mye i WiMeet, både når det kommer til midler og tid. Eierne av appen bor på forskjellige steder i Norge, og med jobber ved siden av skjer det meste utenfor normal kontortid.

- Jeg jobber fullt ved siden av, studerer på fulltid og holder på med WiMeet, forteller Brurok.

- Til tross for dette går det med rundt 50 timer i uka til å jobbe med appen. Det meste foregår på kveldstid og om natten. Dette gjelder også for Eirik, Manav, Mads og de to siste gutta, Ole Ulvund og Emil Blom Onshuus

I tillegg til mye tid har guttene i 20-åra brukt rundt 800 000 kroner på å utvikle WiMeet. Det meste kommer fra sponsorer og investorer, men noe er også tatt fra egen lomme.

- Vi har outsourca jobben med å lage appen, som betyr at det er andre som har programmert og bygget WiMeet. Selv om det har gått med en del tid og penger føler vi oss sikre på at det er et marked for WiMeet der ute. Vi har allerede inngått avtaler med både Starbucks og TGI Fridays, og nylig fikk vi også midler fra Innovasjon Norge. Da er man offisielt anerkjent, og det føles godt.

Alltid gratis

Neste steg i WiMeets liv er å utvikle appen, og til det trenger Brurok, Skjellfjord og de andre gutta andre bedrifters hjelp.

- Vi håper kafeer, utesteder og restauranter i Trondheim og andre steder tar kontakt og legger til sin bedrift i appen, sier Brurok.

- Det er nemlig slik at når man skal møtes må man velge et møtested. Da bruker man steder som allerede ligger i appen. Vi har allerede store deler av verden inne, men trenger at bransjen i Trondheim også logger seg inn, sier han.

- Trondheim har faktisk muligheten til å være med på å utvikle en internasjonal app!

Brurok legger til at det er 18-års aldersgrense på appen fordi den blant annet legger til rette for at møter kan foregå på steder hvor det serveres alkohol.

Han synes det er synd å utelukke en gruppe brukere, men mener kvaliteten på appen er det viktigste.

- I tillegg kommer den alltid til å være gratis, avslutter han.

foto
Sosial: Lasse Brurok fra Ranheim er kommunikasjonsansvarlig i WiMeet. Foto: Privat
foto
Gründer: Eirik Skjellfjord er en av gründerne bak den nye møte-appen WiMeet. Foto: RICHARD SAGEN
foto
WiMeet: Appen skal hjelpe folk å ta kontakt med nye og gamle venner. Foto: RICHARD SAGEN