Fra 15. oktober neste år skal Vinmonopolet ha en annen plassering enn utsalget har i dag. Vinmonopolet hadde i fjor historisk høy salgsvekst, og venter at omsetninga vil holde seg høyere enn i 2019 også utover året.

Flytting

I et brev til Melhus kommune varsler Vinmonopolet at de flytter dagens utsalg i Melhustorget til nye lokaler.

– Det blir en rokade etter at gårdeier har spurt om vi kunne flytte. Melhus er en mellomstor kommune som har en mellomstor butikk, og vi ser for oss videreføring av butikkstørrelsen og utvalget. Jeg har selv vært innom Vinmonopolet på Melhus, og det er veldig flinke ansatte der, sier presseansvarlig Nils Nordahl i Vinmonopolet.

Flyttinga skal altså ifølge Vinmonopolets søknad, skje neste år.

– Lokalene ligger i en ny del av dagens senter, og åpningen er planlagt til 15.10.2023, skriver Vinmonopolet som søker Melhus kommune om godkjenning av beliggenheten for Vinmonopolets butikk etter flyttinga.

Presseansvarlig Nordahl forklarer at Vinmonopolet skal levere samme sluttprodukt som nå.

Rekordtall

I fjor opplevde Vinmonopolet rekordtall, og det gjaldt også Melhus. Salget i forkant av jula i fjor var nesten like høyt som i 2020, og i Melhus solgte Vinmonopolet nesten 16.000 liter alkohol på ei uke. Etter jul er det ifølge salgskurven, nedgang slik det har vært i mange år og så spratt salget opp igjen før påske. Kurven viser at det fortsatt handles mer alkohol hos Vinmonopolet i Melhus enn i 2019.

– Vanligvis er det slik at det handles mer til 17. mai og om sommeren enn i andre uker, men i Melhus er det mange som reiser bort om sommeren. en det er ikke sikkert at handelen vil komme ned på 2019-nivået likevel. Det er ikke slik at folk drikker mer enn før, men det kan være at folk ikke reiser så mye til utlandet ennå. Folk er blitt litt mer fleksible, og mange har fått øynene opp for å handle mer lokalt. Mange vil nok fortsette med hjemmekontor noen dager i uka, og så tar de handelen lokalt. Det kan gi mer vekst i Melhus og mindre utslipp fra biltrafikken. Melhus er kanskje ikke en stor hyttekommune, men vi tror at kommuner som Melhus og de med mange hytter, kan ha fått tidenes gullbillett når det gjelder handel, sier Nordahl

Store endringer

Som tidligere omtalt blir det store endringer for dagens Melhustorget. Eieren er i gang med å bygge et kompleks med leiligheter og næringsareal. Fra før er det kjent at to restauranter skal etablere seg i de nye lokalene. De første leilighetene skal være innflyttingsklar neste høst. Dagens Melhustorget kan ifølge eieren, bli revet.

I sakspapirene til utvalg for helse, oppvekst og kultur framgår det at kommunestyret godkjente etablering av Vinmonopolet i Melhus kjøpesenter 14. februar 2006. Vinmonopolet har fått salgsbevilling fram til 30. september 2024, og det er kun beliggenheten for de nye lokalene som skal behandles av utvalget ifølge rådmannen. Utvalget har møte på onsdag. Trønderbladet har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar fra Vinmonopolet på om butikken blir endret etter flyttinga.