Lanserer Helleland som ordførerkandidat i Trondheim

- Jeg er veldig klar på at jeg vil ha Bengt Eidem som ny ordfører for Høyre, sier tidligere ordfører, Marvin Wiseth – og får stor støtte. Eidem peker på kulturminister Linda H. Helleland.

Høyre-selfie: Bengt Eidem, bak t.h, er den mannen som mange sentrale Høyre-topper ser for seg som ny frontfigur. Fra sidelinjen dukker det opp en kandidat som flere ikke har tenkt på som sannsynlig: Kulturminister Linda H. Helleland, foran. Her er de to sammen med Frank Jenssen og Torhild Aarbergsbotten. 

Etter at Yngve Brox har signalisert at han er på vei ut, går spekulasjonene i Høyre om hvem som skal overta. Ett navn skiller seg ut blant Adresseavisens kilder – og nå velger både tidligere ordfører Marvin Wiseth, tidligere fylkesleder og stortingsrepresentant Lars Tvete og vara til Stortinget, Kjetil Reinskou å peke ut sin favoritt. De ønsker seg nytilsatt kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi, Bengt Eidem.