Trøndersk musikkbransje i vekst

På de fem årene siden Trondheim Calling startet, har trøndersk musikkbransje vokst og utviklet seg. Mye tyder på at lønnsomheten ikke vokser tilsvarende.

Mer samarbeid: -Trøndersk musikk har vært preget av motsetningen mellom det ekstremt folkelige og det veldig intellektuelle, men det skillet er i ferd med å vaskes litt ut. Folk kommer ikke lenger fra et definert miljø og har færre sperrer for samarbeid, mener Trondheim Calling-sjef Thomas Ryjord. 

- Først og fremst er Trøndelag blitt en sterk arrangørregion. Festivallivet er rikholdig, vi har fått en tilvekst av større scener som Sverresborg og flere konserter på Clarion, mens Trondheim Spektrum skal pusses opp. Vi har solide kulturhusproduksjoner og gode helårsarrangører. Mye på grunn av politiske føringer, med forutsigbare og stabile støtteforhold for større arrangementer som Pstereo, Jazzfest, Trondheim Kammermusikkfestival og Trondheim Calling, forklarer Thomas Ryjord.