Etter at hun fikk sitt store gjennombrudd som filmkomiker, med velfortjent Oscar-nominasjon for birollen i «Bridesmaids», har Melissa McCarthy vært en av de mest suksessfulle filmkomikerne i verden. Selv i de bedre filmene hennes, som fjorårets «Spy» var hun hakket bedre enn filmen. Dessverre har hun begynt å bruke ektemannen Ben Falcone som manusforfatter og regissør.

«The Boss» er muligens et lite framskritt fra «Tammy»(2014), men alt for ujevnt skrevet og regissert for en filmkomiker med McCarthys herlig uvørne trøkk. Her spiller hun en slags kvinnelig Donald Trump: En suksessfull forretningskvinne, så høy på seg selv at forretningsimperiet vakler. Hun må starte på bunnen igjen, med sin personlige sekretær.

McCarthy er god på røff veksling i stil og tone, høyt og lavt, fra underliv til amerikansk overklasse. Materialet er for ujevnt og svakt til at dyktige folk i biroller eller filmen klarer skinne. McCarthy er morsom, men fortjener bedre samarbeidspartnere på film enn ektemannen.

Grisk komedie: Melissa McCarthy som næringslivstopp i «The Boss», en komedie om en næringslivskvinnes vekst, fall og vekst igjen. Foto: Hopper Stone