«Korets univers rommer både lek, disiplin, omsorg og stor glede. Det høres på stemmene»

Nidarosdomens jentekor fyller 25 år i år. Mange ville sikkert hentet fram det aller mest sprudlende fra repertoaret i en slik anledning. Ikke disse jentene.

Hver uke får 75 jenter bade i dirigent Anita Breviks musikalske univers. Og det universet rommer både lek, disiplin, omsorg og stor glede. Det høres på stemmene, skriver Adresseavisens anmelder.   Foto: Kari Løvendahl Mogstad

De har valgt dødsmessen som ble bestilt og framført ved 20-årsjubiléet i 2012. «Requiem» av Andrew Smith, skrevet til minne om terrorofrene på Utøya. Ungdommene på Utøya var ikke eldre enn mange av koristene selv. Og den julidagen i 2011 ble de plutselig stemmeløse. Borte. Men i denne skjøre kveldstimen skal jentekoret greie å gi stemme til dem alle sammen.